EUR: 307,84 Ft
CHF: 265,61 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Aktuális

Előzetes letartóztatásba került a rendőrök elől menekülő taxis

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki kedden Budapesten az általa vezetett taxival menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézték, a férfi kedden a hatóságok elől a belvárostól a budai rakpartig menekült, ezalatt a közlekedési szabályokat több alkalommal megszegte és közvetlenül veszélyeztette más gépjárművezetők testi épségét. Amikor a rendőrök végül igazoltatták, ruházatában és a gépkocsi utasterében kábítószergyanús anyagot találtak.

A törvényszék közölte, az előzetes letartóztatást azért rendelték el, mert fennáll a szökés vagy elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, a gyanúsított ugyanis többszörösen visszaeső, cselekményét több más folyamatban lévő büntetőeljárás, illetve felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Valószínűsíthető az is, hogy kényszerintézkedés hiányában a gyanúsított megszökne, ismeretlen helyre távozna, így jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható – tették hozzá.

A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a cselekmény tárgyi súlya önmagában nem kiemelkedő, de veszélye a társadalomra jelentős, így amennyiben megállapítják a férfi bűnösségét, hosszabb büntetés kiszabása várható.

Kapcsolódó Cikkek

  • A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

  • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.