EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Program

Ember vs. természet – A zátony

Spielberg 1975-ös Cápa című filmje óta az emberek nagy része kétszer is meggondolja, hogy az óceánba tegye-e a lábát. A zátony című film valószínűleg rontani fog ezen a statisztikán, csak itt nem egy kisváros lakóit, hanem egy szörfözni vágyó orvostanhallgató lányt, Nancyt (akit a Pletykafészekből ismert Blake Lively alakít) akar felfalni egy hatalmas nőstény fehér cápa. Egy súlyos sérülés után Nancy csupán egy néhány négyzetméteres szikladarabban, egy bójában és a saját bátorságában bízhat, ha nem akarja a cápa gyomrában végezni. Az ember és a természet párharca számos horror- és katasztrófafilm alapját adta már, de A zátonynak sikerült azt a bravúrt elérnie, hogy ebben a minimalista helyzetben is képes legyen a nézőt másfél órára teljesen lekötni.

3-8-2016 "The Shallows" film stills Pictured: Blake Lively, Image: 296123486, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

 

Tudta-e?

– A film egy átlagos hollywoodi látványfilm töredékéből, csupán 17 millió dollárból készült el, alig hat hét alatt.

– A film egy részét az ausztrál aranyparton forgatták, ahol a valóságban is hemzsegnek a nagy fehér cápák.

– A filmben csupán 14 ember szerepel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.