EUR: 307,18 Ft
CHF: 281,71 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Program

Ember vs. természet – A zátony

Spielberg 1975-ös Cápa című filmje óta az emberek nagy része kétszer is meggondolja, hogy az óceánba tegye-e a lábát. A zátony című film valószínűleg rontani fog ezen a statisztikán, csak itt nem egy kisváros lakóit, hanem egy szörfözni vágyó orvostanhallgató lányt, Nancyt (akit a Pletykafészekből ismert Blake Lively alakít) akar felfalni egy hatalmas nőstény fehér cápa. Egy súlyos sérülés után Nancy csupán egy néhány négyzetméteres szikladarabban, egy bójában és a saját bátorságában bízhat, ha nem akarja a cápa gyomrában végezni. Az ember és a természet párharca számos horror- és katasztrófafilm alapját adta már, de A zátonynak sikerült azt a bravúrt elérnie, hogy ebben a minimalista helyzetben is képes legyen a nézőt másfél órára teljesen lekötni.

3-8-2016 "The Shallows" film stills Pictured: Blake Lively, Image: 296123486, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

 

Tudta-e?

– A film egy átlagos hollywoodi látványfilm töredékéből, csupán 17 millió dollárból készült el, alig hat hét alatt.

– A film egy részét az ausztrál aranyparton forgatták, ahol a valóságban is hemzsegnek a nagy fehér cápák.

– A filmben csupán 14 ember szerepel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Piactéren népszerűsítik a remek borászatokat

  Piactéren népszerűsítik a remek borászatokat

  Magyarországon is egyre többen tudják, hogy május 25. a Bor Világnapja, amely Szent Orbán napjához, a szőlő és bor védőszentjéhez kapcsolódik. Ezért is tartanak ilyenkor sok helyen Orbán napi ünnepet a Bor Világnapját követő hétvégén, legyen szó a Tokaji Szent Orbán zarándoklatról, vagy az Orbán napi Bor és Pinceünnepről.

 • Punnany Massif

  Punnany Massif

  Brutális koncerttel örvendezteti meg rajongóit a Punnany Massif.

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.