EUR: 307,52 Ft
CHF: 286,71 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Program

Ember vs. természet – A zátony

Spielberg 1975-ös Cápa című filmje óta az emberek nagy része kétszer is meggondolja, hogy az óceánba tegye-e a lábát. A zátony című film valószínűleg rontani fog ezen a statisztikán, csak itt nem egy kisváros lakóit, hanem egy szörfözni vágyó orvostanhallgató lányt, Nancyt (akit a Pletykafészekből ismert Blake Lively alakít) akar felfalni egy hatalmas nőstény fehér cápa. Egy súlyos sérülés után Nancy csupán egy néhány négyzetméteres szikladarabban, egy bójában és a saját bátorságában bízhat, ha nem akarja a cápa gyomrában végezni. Az ember és a természet párharca számos horror- és katasztrófafilm alapját adta már, de A zátonynak sikerült azt a bravúrt elérnie, hogy ebben a minimalista helyzetben is képes legyen a nézőt másfél órára teljesen lekötni.

3-8-2016 "The Shallows" film stills Pictured: Blake Lively, Image: 296123486, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

 

Tudta-e?

– A film egy átlagos hollywoodi látványfilm töredékéből, csupán 17 millió dollárból készült el, alig hat hét alatt.

– A film egy részét az ausztrál aranyparton forgatták, ahol a valóságban is hemzsegnek a nagy fehér cápák.

– A filmben csupán 14 ember szerepel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.

  • Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

    Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

    Csajkovszkij óta tudjuk, hogy Diótörő történetét táncban is el lehet mesélni. De hogy mindez hogy fest akrobatikus rock and rollban, az csak december 20-án derül ki a Budapest Sportarénában a Cirque de Monte Carlo és Edvin Marton közös produkciójában.