EUR: 308,13 Ft
CHF: 265,89 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Aktuális

Ez a világ legnagyobb fekete szarvasgombája

A világ legnagyobb fekete szarvasgombáját találta meg földjén egy ausztrál farmer, aki nem tervezi, hogy eladja az értékes példányt. Stuart Dunbar 1,511 kilogramm súlyú fekete kincse túlszárnyalja a Franciaországban 2012-ben talált eddigi legnagyobb, 1,227 kilós példányt. Bár a páratlan szarvasgomba értéke mintegy 3000 amerikai dollár (820 ezer forint), Dunbar magának akarja megtartani.

szarvas

A férfi a melbourne-i 3AW rádióállomásnak elmondta: birtokán éppen azon fáradozott, hogy megvédje a gombákat a szokatlanul meleg időjárástól, amikor lagotto romagnolo szarvasgomba-kereső kutyája rábukkant a rekordméretű gombára.

“Sóban tartósítom, és magamnak megtartom. Íze és aromája, illetve ritkasága miatt értékes ennyire a szarvasgomba. Elegendő 3-5 grammnyit adni az ételhez, hogy az felejthetetlen legyen” – hangoztatta a férfi.

A fekete szarvasgomba (Tuber melanosporum) a világ második legdrágább szarvasgombafajtája, a legdrágább a fehér szarvasgomba, amelyet isztriai szarvasgombának (Tuber magnatum) is neveznek.

Dunbar a teljesen organikus termesztésnek tulajdonítja rekordméretű gombáját. Sok nagyméretű gombám van idén, gyanítom, hogy azért, mert az organikus termesztésre összpontosítok, semmiféle műtrágyát, növényvédőt nem használok – hangsúlyozta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megnyílt az Yves Saint Laurent Múzeum

    Megnyílt az Yves Saint Laurent Múzeum

    Megnyílt a látogatók előtt a marrákesi Yves Saint Laurent Múzeum: az első napon, csütörtökön több mint ezren tekintették meg a világhírű francia divatmogul ikonikus ruháit.

  • Orbán: Aggasztó az álláspontok különbözősége Brüsszellel

    Orbán: Aggasztó az álláspontok különbözősége Brüsszellel

    Bizonyos kérdésekben aggasztó az álláspontok különbözősége a visegrádi országok és az Európai Bizottság között, ennek dacára eredményes volt a szerda esti munkavacsora a brüsszeli testületet vezető Jean-Claude Junckerrel, van rá esély, hogy javuljon az együttműködés a felek között – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.