2018. május 25., péntek
Orbán

Életmód

Így lesz szép a dekoltázs!

dekoltázs_pixabay

35 éves kor felett mindennap érdemes ránctalanító krémeket felvinni a dekoltázs területére (fotó: Pixabay)

Az évek múlásával a dekoltázs hamar elveszti korábbi feszességét. Sutka Beátával, az Oxygen Medical Ultherapy-szakértőjével összeszedtük azokat a módszereket, amelyek mellfelvarrás helyett is beválhatnak.

Ránctalanító krémek
35 éves kor felett mindennap érdemes ránctalanító krémeket felvinni a dekoltázs területére. Persze tisztában kell lenni azzal, hogy a mélyebb ráncokat, a megereszkedett bőrt ezek a készítmények sem képesek visszaemelni, ám az öregedés folyamatát némileg lassíthatják. Érdemes C-vitamint, alpha hydroxyt, retinolt és Q10 koenzimet tartalmazó készítményeket választani.


Megfelelő alvási pozíció
A hason és az oldalon történő alvás során a dekoltázs bőre meggyűrődik, mélyíti a ráncokat. A fiatalos bőr szempontjából a legjobb, ha a hátunkon fekszünk.

Vízfogyasztás
Minél több vizet iszunk, annál hidratáltabb marad a bőrünk, és minél hidratáltabb, annál feszesebb. A sokat emlegetett napi 8 pohár víz hasznos a szép dekoltázs szempontjából is.


Fényvédelem
Legalább 15 faktoros fényvédő készítményeket érdemes használni a dekoltázs és a nyak bőrére, hogy lassítsuk az idő előtti öregedést, ami a fényterhelés miatt alakul ki. A sokat napozó vagy szoláriumozó nőknél megfigyelhető, hogy már viszonylag fiatalon petyhüdtebb a mellkas vékony bőre, gyorsabban veszít feszességéből, mint akár az arcbőr.

Öregségi foltok halványítása
A dekoltázson meglehetősen feltűnőek a kisebb-nagyobb öregségi foltok, amelyek nem azonosak a szaporodó anyajegyekkel. Ezek eltüntetésére, halványítására érdemes bőrgyógyász segítségét kérni, aki receptköteles, hydrokinon-tartalmú krémet javasolhat, ami blokkolja a barna pigment termelődését a bőrben.

Hámlasztás
Szintén bőrgyógyász közreműködésével lehet igénybe venni a kémiai hámlasztás módszerét, ez eltávolítja a felső réteget, így egy új, frissebb bőrréteg képződését segíti elő. Mivel egyes hámlasztásos módszerek meglehetősen drasztikusak, mindenképpen személyes konzultációnak kell megelőznie a döntést.

Mélyre hatoló ultrahang
Létezik olyan eljárás, amely a bőr megereszkedésére nyújt hatékony és biztonságos megoldást. A mikrofókuszált ultrahang precízen, a megfelelő mélységben, tűhegynyi pontossággal célozza meg azt a pontot, ahol a kollagénrekonstrukciót be kell indítani. A szövetet az optimális hőmérsékletre, 67 °C-ra melegíti fel, ahol beindul a kollagénképződés. A speciális ultrahangos kezelést követően azonnal érzékelhető a bőr tömörsége, emelkedése, a végleges eredmény azonban 3–6 hónap alatt alakul ki. Már az egyetlen kezelés alatt elérhető hatás – ami jóval kíméletesebb, mint a mellfelvarrás – látványos.

Kapcsolódó Cikkek