EUR: 307,87 Ft
CHF: 282,33 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Életmód

Félre a hizlaló rágcsával!

, Image: 284367989, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Photononstop

Lehet egészségesen is falatozgatni (Profimedia)

A tévé előtt ülve szívesen ropogtatunk. Az olimpiai láz izgalmában azonban nem számoljuk a kalóriákat, drukkolás közben gondolkodás nélkül toljuk a nasit. Íme néhány rágcsirecept, hogy ne pluszkilókkal álljunk fel a fotelból.

Szeleteljünk sárgarépát, zellerszárat, karalábét és uborkát. Kis tálkákban tegyünk mellé házi készítésű mártogatóst.

, Image: 139120987, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

, Image: 139120987, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

Zöld kulimász

Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó és  brokkoli, 15 dkg  fetasajt, 1,5 evőkanál citromlé, 2 dl joghurt, só, bors, őrölt fűszerkömény, csili ízlés szerint.

Elkészítés: a borsót és a brokkolit sós vízben puhára főzzük. Jól lecsöpögtetjük, a fetával, a citromlével és a joghurttal összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és köménymaggal, csiliporral fűszerezzük. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.

Snidlinges-fokhagymás

Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál felaprított snidling, fél kiskanál citromlé, kevés bors.

Keverjük össze a krémsajtot a joghurttal, és adjuk hozzá a kipréselt fokhagymát, a felaprított snidlinget és egy kevés citromlevet. Fűszerezzük sóval, borssal.

Kapros-lazacos

Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 100 g füstölt lazac felaprítva, egy csokor kapor.

Keverjük össze a krémsajtot a joghurttal, adjuk hozzá a lazacot és botmixerrel pépesítsük. Végül szórjuk bele a felaprított kaprot.

 

sajt_chipsParmezáncsipsz

Hozzávaló: 16 dkg parmezán sajt (durvára reszelve).

Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, néhány evőkanálnyi sajtot egyenletesen szétterítünk. Amikor a zsír nagy része kisül a sajtból, elkezd megkeményedni, ekkor egy lapáttal alányúlva mindegyiket megfordítjuk és aranyszínűre sütjük a másik oldalukat is.

 

csicseriSült csicseriborsó

Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó (1 kis konzerv), 10 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál citromhéj, 1 szál kakukkfű, só, bors ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 kávéskanál csili.

A csicseriborsóról leöntjük a levet, és egy papírtörlővel bélelt tálcára öntjük pár órára száradni. Olívaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben. Ha erősen szeretjük, beleszórjuk a csilit, aztán a citromhéjat, a kakukkfüvet és a csicseriborsót. Öt perc alatt ropogósra sütjük, úgy, hogy kívül jó színt kapjon, majd kiöntjük egy tálba.
Az olajban megpirítjuk a fokhagymaszeleteket is, és rászórjuk a csicseriborsóra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

    Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

    Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

  • Forró téma a nyári szabadság

    Forró téma a nyári szabadság

    Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.

  • Egyre népszerűbb a netes bankolás

    Egyre népszerűbb a netes bankolás

    Bár a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be az ügyek intézésében, egyre többen használnak hazánkban internetbankot és mobilalkalmazást.