EUR: 307,71 Ft
CHF: 265,52 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Életmód

Félre a hizlaló rágcsával!

, Image: 284367989, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Photononstop

Lehet egészségesen is falatozgatni (Profimedia)

A tévé előtt ülve szívesen ropogtatunk. Az olimpiai láz izgalmában azonban nem számoljuk a kalóriákat, drukkolás közben gondolkodás nélkül toljuk a nasit. Íme néhány rágcsirecept, hogy ne pluszkilókkal álljunk fel a fotelból.

Szeleteljünk sárgarépát, zellerszárat, karalábét és uborkát. Kis tálkákban tegyünk mellé házi készítésű mártogatóst.

, Image: 139120987, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

, Image: 139120987, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SoFood

Zöld kulimász

Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó és  brokkoli, 15 dkg  fetasajt, 1,5 evőkanál citromlé, 2 dl joghurt, só, bors, őrölt fűszerkömény, csili ízlés szerint.

Elkészítés: a borsót és a brokkolit sós vízben puhára főzzük. Jól lecsöpögtetjük, a fetával, a citromlével és a joghurttal összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és köménymaggal, csiliporral fűszerezzük. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.

Snidlinges-fokhagymás

Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál felaprított snidling, fél kiskanál citromlé, kevés bors.

Keverjük össze a krémsajtot a joghurttal, és adjuk hozzá a kipréselt fokhagymát, a felaprított snidlinget és egy kevés citromlevet. Fűszerezzük sóval, borssal.

Kapros-lazacos

Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 100 g füstölt lazac felaprítva, egy csokor kapor.

Keverjük össze a krémsajtot a joghurttal, adjuk hozzá a lazacot és botmixerrel pépesítsük. Végül szórjuk bele a felaprított kaprot.

 

sajt_chipsParmezáncsipsz

Hozzávaló: 16 dkg parmezán sajt (durvára reszelve).

Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, néhány evőkanálnyi sajtot egyenletesen szétterítünk. Amikor a zsír nagy része kisül a sajtból, elkezd megkeményedni, ekkor egy lapáttal alányúlva mindegyiket megfordítjuk és aranyszínűre sütjük a másik oldalukat is.

 

csicseriSült csicseriborsó

Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó (1 kis konzerv), 10 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál citromhéj, 1 szál kakukkfű, só, bors ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 kávéskanál csili.

A csicseriborsóról leöntjük a levet, és egy papírtörlővel bélelt tálcára öntjük pár órára száradni. Olívaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben. Ha erősen szeretjük, beleszórjuk a csilit, aztán a citromhéjat, a kakukkfüvet és a csicseriborsót. Öt perc alatt ropogósra sütjük, úgy, hogy kívül jó színt kapjon, majd kiöntjük egy tálba.
Az olajban megpirítjuk a fokhagymaszeleteket is, és rászórjuk a csicseriborsóra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Batátát az asztalra!

    Batátát az asztalra!

    Az édesburgonya, vagyis a batáta az idei ősz vitathatatlan sztárja a konyhában. Sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, de édes sütemény, lepény is készülhet belőle.

  • Veszélyes a gyerekkori elhízás

    Veszélyes a gyerekkori elhízás

    Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

  • Népszerűek a hazai borvidékek

    Népszerűek a hazai borvidékek

    Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

  • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

    Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

    Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.