EUR: 310,50 Ft
CHF: 259,21 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt – Fotók!

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.

A lobogót Áder János köztársasági elnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.


A ceremónián Áder János mellett részt vett Kövér László házelnök, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a kormány több képviselője, továbbá állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői, valamint családok, civilek százai.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le katonai esküjüket. A központi programok között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, a Clark Ádám téren pedig egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat tűzijáték zárja a fővárosban.


Mindemellett országszerte számos településen tartanak programokat az állami ünnepen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest Európa új Hollywoodja

  Budapest Európa új Hollywoodja

  Az elmúlt években hazánk nagyon felkapottá vált a filmesek körében. Sorra forgatnak az országban világsztárok és egymást váltják a Korda Stúdióban a különböző Hollywoodi szuperprodukciók.

 • Egyre több migráns próbál kamionokban átszökni a határon

  Egyre több migráns próbál kamionokban átszökni a határon

  Egyre több migráns próbálkozik kamionokban átszökni a déli határon. Csütörtökön három jármű is fennakadt Röszkénél a röntgenvizsgálat során. Mindannyian illegális bevándorlókat próbáltak Magyarországra csempészni, sikertelenül, az átvilágításon ugyanis mindannyian lebuktak.

 • A román kormánypárt elnöke újabb ígéretet tett az iskolaügy rendezésére

  A román kormánypárt elnöke újabb ígéretet tett az iskolaügy rendezésére

  Liviu Dragnea, a Romániában kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke újabb ismét megígérte Orbán Viktornak, hogy rendezik a marosvásárhelyi magyar tannyelvű Római Katolikus Gimnázium ügyét – jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség a pártelnök előző esti televíziós nyilatkozatát ismertetve.