EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Fenyegető videó! Ezek az Iszlám Állam új célpontjai

London és Washington után most újabb három európai várost nevezett meg lehetséges célpontként az Iszlám Állam a Sivatagi láng című propaganda videójában.

A felvételből kiderül, hogy a dzsihadisták most Rómának, Egyiptomnak és Izraelnek címeztek halálos fenyegetést. „Hamarosan vérbe borítjuk az olasz fővárost és Jeruzsálemet is”

„Amit eddig látott a világ, az csak a kezdet! Durva büntetést szabtunk ki rátok!” – hangzott el a videoüzenetben.

A felvétel egyébként Egyiptomban készült, ezzel is azt sugallva, hogy milyen nagy léptékekben növekszik a terrorszervezet befolyása Európában, sőt világszerte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.