EUR: 307,64 Ft
CHF: 287,07 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Tech

Fizetni kezdtek azért, ha valaki egészségesen él

Nem vitás, hogy korunk egyik népbetegsége az elhízás. Angliában és az Egyesült Államokban úgy próbálják felvenni a harcot a mozgásszegény életmóddal, hogy piacra dobtak egy olyan alkalmazást, amely fizet, ha eleget sportolunk.

A Sweatcoin duplán motiválja és egészséges életmódra buzdítja felhasználóit úgy, hogy az alkalmazás a telefon GPS adatait figyelve minden 1000 megtett lépés után pontokat oszt. Ezeket a „kuponokat” mindenféle fitt dologra lehet beváltani, például egészséges ételre és italra, jógaórákra, de még futócipőre is költhetjük más egyéb sporteszközök mellett. Jelenleg hazánkban még nem érhető el az alkalmazás, ám ha az említett országok valamelyikében megfordul, ott se legyen rest áldozni az egészséges élet oltárán, hiszen duplán is megéri.

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

Tudta?

A nyugati társadalmakban minden harmadik embert érint a túlsúly problémája. Számos betegség kockázatát növeli (például szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi betegségek, cukorbetegség stb.), rontja az életminőséget, csökkenti az önértékelést, különösen a sokadik eredménytelen fogyókúra után.

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.