EUR: 311,34 Ft
CHF: 265,83 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Tech

Fizetni kezdtek azért, ha valaki egészségesen él

Nem vitás, hogy korunk egyik népbetegsége az elhízás. Angliában és az Egyesült Államokban úgy próbálják felvenni a harcot a mozgásszegény életmóddal, hogy piacra dobtak egy olyan alkalmazást, amely fizet, ha eleget sportolunk.

A Sweatcoin duplán motiválja és egészséges életmódra buzdítja felhasználóit úgy, hogy az alkalmazás a telefon GPS adatait figyelve minden 1000 megtett lépés után pontokat oszt. Ezeket a „kuponokat” mindenféle fitt dologra lehet beváltani, például egészséges ételre és italra, jógaórákra, de még futócipőre is költhetjük más egyéb sporteszközök mellett. Jelenleg hazánkban még nem érhető el az alkalmazás, ám ha az említett országok valamelyikében megfordul, ott se legyen rest áldozni az egészséges élet oltárán, hiszen duplán is megéri.


okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

Tudta?

A nyugati társadalmakban minden harmadik embert érint a túlsúly problémája. Számos betegség kockázatát növeli (például szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi betegségek, cukorbetegség stb.), rontja az életminőséget, csökkenti az önértékelést, különösen a sokadik eredménytelen fogyókúra után.

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

Kapcsolódó Cikkek

 • Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat az ellene felhozott amerikai és brit vádak semlegesítésére, miszerint az orosz titkosszolgálatoknak módjában áll a felhasználók utáni kémkedésre felhasználni vírusvédő alkalmazásának adatforgalmát.

 • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.

 • Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

  Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

  Azóta, hogy a Google szerdán bejelentette, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását, a legkeresettebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama szinte töretlenül gyengül.