EUR: 324,96 Ft
CHF: 282,12 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

FKF-mutyi: fővárosi vizsgálat

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Közterület-fenntartó botrányos szerződéskötéseinek ügyében.

Azonnali, teljes, részletekbe menő vizsgálatot rendelt el Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) körül a hét elején kirobbant botrány ügyében – derült ki tegnap egy közleményből. Ebben Szeneczey Balázs úgy fogalmaz, a kontroll célja, hogy feltárja, „történt-e bárminemű jogsértés”.


A Lokál is beszámolt róla, hogy hétfő reggel a Mandiner internetes portál arról közölt cikket, hogy az FKF korrupciós botrányban lehet érintett: a vezérigazgató jó barátjának „játszottak ki” egy sokmilliós tendert.
A Mandiner értesülései szerint Csontos István közeli ismerősének cége „többszörösen is törvényszegő módon” jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhatott tanácsot.

A portál azt is írta, hogy Sikos Zsolt (az ő cége, a SAS Group kaszált nagyot a bizniszen) a közbeszerzési pályázat előtt telefonon és írásban is egyeztethetett a pályázati feltételekről az FKF-fel, így aztán nem csoda, hogy végül meg is kapta a megbízást. A SAS Group nem először ért révbe a főváros tulajdonában álló cégnél, hiszen tavaly és idén tavasszal is milliós kiírásokat nyert el.

A Mandiner írására az FKF hétfő délután úgy reagált, hogy a cég a törvényi előírásoknak megfelelően működik, így kötötte és köti meg a szerződéseit. Jelezték: a cikk kapcsán „természetesen meg fogják tenni a megfelelő lépéseket”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.