EUR: 308,45 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Belföld

FKF-mutyi: fővárosi vizsgálat

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Közterület-fenntartó botrányos szerződéskötéseinek ügyében.

Azonnali, teljes, részletekbe menő vizsgálatot rendelt el Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) körül a hét elején kirobbant botrány ügyében – derült ki tegnap egy közleményből. Ebben Szeneczey Balázs úgy fogalmaz, a kontroll célja, hogy feltárja, „történt-e bárminemű jogsértés”.

A Lokál is beszámolt róla, hogy hétfő reggel a Mandiner internetes portál arról közölt cikket, hogy az FKF korrupciós botrányban lehet érintett: a vezérigazgató jó barátjának „játszottak ki” egy sokmilliós tendert.
A Mandiner értesülései szerint Csontos István közeli ismerősének cége „többszörösen is törvényszegő módon” jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhatott tanácsot.

A portál azt is írta, hogy Sikos Zsolt (az ő cége, a SAS Group kaszált nagyot a bizniszen) a közbeszerzési pályázat előtt telefonon és írásban is egyeztethetett a pályázati feltételekről az FKF-fel, így aztán nem csoda, hogy végül meg is kapta a megbízást. A SAS Group nem először ért révbe a főváros tulajdonában álló cégnél, hiszen tavaly és idén tavasszal is milliós kiírásokat nyert el.

A Mandiner írására az FKF hétfő délután úgy reagált, hogy a cég a törvényi előírásoknak megfelelően működik, így kötötte és köti meg a szerződéseit. Jelezték: a cikk kapcsán „természetesen meg fogják tenni a megfelelő lépéseket”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pontok az emlékekben

  Pontok az emlékekben

  Joggal mondta Tegzes Lászlóné a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a kiállítás megnyitóján, hogy „Bibó István munkásságát mind a jobb-, mind a baloldali politikai gondolkodók elismerik”.

 • Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.

 • Fókuszban a Kárpát-medence gazdasága

  Fókuszban a Kárpát-medence gazdasága

  Óriási szakmai érdeklődés kísérte a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szervezésében március 16-17. között Hajdúszoboszlón megvalósult Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást.