EUR: 309,87 Ft
CHF: 288,93 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Belföld

Fóliasátorban termesztették a kannabiszt

Budapest, 2012. április 19.
A budapesti helyszíni szemle során lefoglalásra került kábítószer egy része. Összesen 11 kilogramm marihuána, körülbelül 18 kilogramm amfetamin és 1,5 kilogramm kábítószergyanús tablettát foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az akcióval egy időben végrehajtott rajtaütésekkel együtt a lefoglalt kábítószer piaci értéke megközelíti a 70 millió forintot.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Három fiatal férfit vettek őrizetbe a zalai rendőrök, mert a gyanúsítottak Zalabéren fóliasátrakban, nagyüzemi módszerekkel termesztették a kábítószernek való kannabiszt – közölte a rendőrség honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök pénteken Zalabéren, egy hétvégi házhoz tartozó bekerítetlen területen vettek észre egy nagy és egy kisebb méretű fóliasátrat, amelyben nagy mennyiségben találtak indiai kendert. A helyszíni szemlét végző rendőrök és a szakértő megállapítása szerint profin kialakított, szellőző- és öntözőrendszerrel ellátott – a rendőrség fényképfelvételei szerint több száz négyzetméteres – fóliasátrakban nevelték a kábítószernek való növényt, összesen több mint ezer tövet.

A helyszínen elfogtak három férfit, továbbá lefoglalták a kábítószer termesztéséhez használt eszközöket. A rendőrök őrizetbe is vették a 24 éves budapesti, valamint a 25 éves és 21 éves jászapáti fiatalt, és kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük.

Kapcsolódó Cikkek