EUR: 309,01 Ft
CHF: 284,99 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb X.kerület

Ha Kőbánya, akkor sör!

Augusztus 19–20-án rendezték meg az első Kraft Sörfesztivált a Maglódi úti Főzdeparkban. Az eseményen különleges söröket lehetett kóstolni, bepillantani az üzemekbe, és az is kiderült, miért győzte le a kraft a kézművességet.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Mindenki örömmel kóstolta a minőségi és különleges söröket (Fotó: Máté Krisztián)

A Monyo Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogásának eredményeképpen idén megalakult a Főzdepark, amely – Magyarországon egyedülálló módon – egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása. A Főzdepark egy fesztivál keretében mutatkozott be a nagyközönségnek. A programon jelen volt még a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Kentucky Ale, amelyek mindegyik típusú sörből hoztak kóstolót.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Különleges sörökkel találkozhattak a látogatók (Fotó: Máté Krisztián)

– Az elmúlt években nagyon örvendetes változás ment végbe a magyarországi sörpiacon, de azóta kicsit megkopott a kézművessör-kifejezés – magyarázta Török Ádám, a Horizont Sör képviselője. – Most már szinte minden termékre használják. Úgy éreztük, hogy ez már nem segít eligazodni a fogyasztóknak, ezért kitaláltuk a kraft sör elnevezést, ami jobban megfelel a filozófiánknak. Ez azt takarja, hogy a termék és a fogyasztó áll a középpontban, és egy állandó, jó minőségű terméket kívánunk létrehozni. A kraft sörfőzdék alapvető sajátossága, hogy nagyon magas minőséggel dolgoznak, és a sörök hosszan eltarthatók.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

A főzdékbe is beengedték a látogatókat, hogy láthassák, hol és hogyan készülnek a kedvelt nedűk (Fotó: Máté Krisztián)

A fesztivál nyitónapján Kovács Róbert  is felkereste a telephelyet. – Ha Kőbánya, akkor sör – jelentette ki a polgármester, majd röviden felidézte a kerületi sörgyártás történetét.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Itt mindenki kezében volt söröspohár, volt akinél kettő is (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.