2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb Tatabánya

Hagyományaik vannak a lovasoknak

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Lovasnapokat a Síkvölgyi Lovardában, ahol szép számmal gyűltek össze a lovasok és a laikus érdeklődők is. Olasz János, a lovarda tulajdonosa elmondta, hogy a program ötlete sok évvel ezelőtt vetődött fel, kezdetben még csak egy baráti összejövetel volt, aztán szép lassan kinőtte magát.

Olyannyira kinőtte, hogy mára már országosan is ismerik a rendezvényt és sok helyről érkeznek a résztvevők. A Lovasnapok része persze a díjugratás és más versenyek is, amelyeken leginkább megyei versenyzők szoktak indulni, így volt ez idén is.


13_lovasnapok_01

Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő rendszeres látogatója a Lovasnapoknak, azt mondja, bár egy kicsit tart a lovaktól, az esemény hangulatát nagyon szereti, ezért ki nem hagyná. Hangsúlyozta, hogy számára nagy öröm, hogy a lovarda mindig figyel a környezetére, így aztán Síkvölgy egyik szép színfoltja lehet, ahová érdemes ellátogatni, nem csupán e program miatt, hanem az év bármely napján.

A kétnapos rendezvényen egymást érték a programok, látványos lovas és kutyás bemutatókkal, lovaglási és sétakocsikázási lehetőséggel, kovácsbemutatóval várták az érdeklődőket, de volt rönkhúzás, szabadon idomítás; dáma lovasok, csikósbemutató és trükklovasok, sőt íjász-, lovaskarüsszel és westernshow is színesítette a programot.
A siker ezúttal sem maradt el, minden versenyző és látogató elégedetten távozott, ami az első biztos jele annak, hogy jövőre is megrendezik a programot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.