2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Egyéb Tatabánya

Hagyományaik vannak a lovasoknak

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Lovasnapokat a Síkvölgyi Lovardában, ahol szép számmal gyűltek össze a lovasok és a laikus érdeklődők is. Olasz János, a lovarda tulajdonosa elmondta, hogy a program ötlete sok évvel ezelőtt vetődött fel, kezdetben még csak egy baráti összejövetel volt, aztán szép lassan kinőtte magát.

Olyannyira kinőtte, hogy mára már országosan is ismerik a rendezvényt és sok helyről érkeznek a résztvevők. A Lovasnapok része persze a díjugratás és más versenyek is, amelyeken leginkább megyei versenyzők szoktak indulni, így volt ez idén is.


13_lovasnapok_01

Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő rendszeres látogatója a Lovasnapoknak, azt mondja, bár egy kicsit tart a lovaktól, az esemény hangulatát nagyon szereti, ezért ki nem hagyná. Hangsúlyozta, hogy számára nagy öröm, hogy a lovarda mindig figyel a környezetére, így aztán Síkvölgy egyik szép színfoltja lehet, ahová érdemes ellátogatni, nem csupán e program miatt, hanem az év bármely napján.

A kétnapos rendezvényen egymást érték a programok, látványos lovas és kutyás bemutatókkal, lovaglási és sétakocsikázási lehetőséggel, kovácsbemutatóval várták az érdeklődőket, de volt rönkhúzás, szabadon idomítás; dáma lovasok, csikósbemutató és trükklovasok, sőt íjász-, lovaskarüsszel és westernshow is színesítette a programot.
A siker ezúttal sem maradt el, minden versenyző és látogató elégedetten távozott, ami az első biztos jele annak, hogy jövőre is megrendezik a programot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek