EUR: 308,32 Ft
CHF: 267,28 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Külföld

Harckészültség! Az orosz hadsereg váratlan hadgyakorlatba kezdett

A harckészültség váratlan ellenőrzése okán hadgyakorlatba kezdett az orosz hadsereg az ország távol-keleti részén – közölte az orosz keleti katonai körzet csütörtökön.

A műveletekben mintegy háromezer katona és 400 haditechnikai eszköz vesz részt – tudatta a katonai körzet szóvivője. Alekszandr Gorgyejev hozzátéve, hogy a hadsereg légi szállítású, deszantos erőinek bevetését, tüzérségi és légi támadást, hídfőállások elfoglalását, diverzáns és felderítő egységek elhárítását gyakorolják, ez utóbbihoz drónokat is használnak.

Ugyancsak csütörtökön az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a haditengerészet gyakorlatozni fog a Fekete-tengeren: víz alatt érkező, szabotőrtámadások elhárítását gyakorolja.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy terrorista módszerekkel megpróbál újabb konfliktust kiprovokálni és destabilizálni akarja a Krím félszigetet. Az Ukrajnához tartozó félszigetet Moszkva 2014 tavaszán csatolta el, a helyi népszavazás eredményére hivatkozva. Az orosz lépést a világ államainak túlnyomó többsége nem ismeri el.

Kapcsolódó Cikkek

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.

 • Magyarellenes felirat jelent meg egy vajdasági városban

  Magyarellenes felirat jelent meg egy vajdasági városban

  Magyarellenes felirat jelent meg a dél-bácskai Nagybecskerek egyik házának kerítésén a napokban, az ismeretlen elkövetők tettét a városvezetés, a vajdasági tartományi kormány és a képviselőház, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség is elítélte.