2018. január 16., kedd
Gusztáv

Sport

Hátország

Elképesztő botrány kerekedett abból, hogy az amerikai NBC csatorna kommentátora Hosszú Katinka 400 méter vegyesen aratott győzelme után azt találta mondani, hogy Katinka szerelme és edzője áll a siker hátterében.

Aki ismeri a mostanra kétszeres – sőt, mire ezeket a sorokat olvassák, könnyen lehet, hogy háromszoros – olimpiai bajnok történetét, az pontosan tudja, hogy a győzelmek nagyrészt annak köszönhetőek, hogy Shane Tusup elhitte és Katinkával is elhitette, hogy képes lehet elérni azt, amiről a legtöbb sportoló csak álmodik.


Budapest, 2015. január 11. Hosszú Katinka úszónó és férje, egyben edzője, Shane Tusup Budapesten 2015. január 10-én. Az úszónő 2014-ben öt világrekordot állított fel, hat Európa-bajnoki érmet (közte három egyéni aranyat), 68 világkupa-érmet (közte 51 aranyat) szerzett, 122 győzelemmel ő vezeti a vk-történet örökranglistáját. Tavaly elnyerte a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) az év legjobb női úszójának járó elismerését, Magyarországion év legjobb női sportolója lett és a Figyelő gazdasági hetilap első alkalommal neki ítélte Év Embere díját. MTI Fotó: Kovács Anikó

Amit a tengerentúlról – és néhány nagyokostól itthonról is – hallunk, az a feminizmus, vagy liberalizmus, vagy nevezzük, aminek akarjuk legrosszabb megnyilvánulása. A gondolkodás nélküli fröcsögés zsigeri reakció, mindent és mindenkit azonnal meg akarnak védeni, még akkor is, ha erre az égvilágon senki nem kérte őket.

Pedig a napnál is világosabb, hogy egyikük sikere nincs a másik nélkül. Tusup adja a hátországot a vízparton és az uszodán kívül, és tudja ezt Hosszú Katinka is, különben nem nyilatkozta volna, hogy Shane nélkül nem lenne meg egyik aranyérme sem. „Nem lenne ez a négy év sem, amibe együtt belevágtunk” – mondta.

Engedjük hát hőzöngeni a hőzöngőket és örüljünk, hogy ők ketten egymásra találtak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Pazarul kezdte az Australian Opent Babos Tímea. A magyar klasszis szinte extázisban teniszezve 7:6, 6:2-re verte a tavaly két Grand Slam-tornán is elődöntőig jutó, tizedik helyen kiemelt Coco Vandeweghét.

 • Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján.

 • Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.