2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Hihetetlen! Hosszú Katinka a harmadik aranyérmét nyerte meg

Hosszú Katinka harmadik aranyát is megnyerte a riói olimpián.

Hosszú azt követően, hogy korábban 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal, 100 méter háton pedig minden idők második leggyorsabb úszásával nyert, ezúttal 200 méter vegyesen a szám világbajnoki címvédőjeként és világcsúcstartóként végül 2:06.58 perces olimpiai rekorddal diadalmaskodott, ezzel ő az első, aki a brazíliai metropoliszban triplázott.


Hosszú ezzel beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében: a legendás Egér 1992-ben Barcelonában 100 és 200 méter háton, valamint 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre. A Sportágtól független magyar csúcs Keleti Ágnes nevéhez fűződik, a fantasztikus tornász 1956-ban Melbourne-ben négy aranyat nyert. Hosszú akár ezt is beállíthatja, hiszen Rióban még egy egyéni számban, 200 méter háton ugrik vízbe – szintén éremesélyesként.

Női 200 méter pillangón Szilágyi Liliána a negyedik idővel került az elődöntőbe, az előfutamot követően azt mondta, érzelmekkel akar úszni, ez végül 2:07.34 perces időre, futamában a hatodik, összesítésben pedig a tizedik helyhez volt elég, azaz nem jutott fináléba.


Az est első döntőjében női 200 méter gyorson az amerikai Katie Ledecky diadalmaskodott, ezzel a 400 méter után a “leggyengébb” számában is győzni tudott. A férfiak 4×200 méteres gyorsváltójában az amerikaiak győztek, a kvartettben Michael Phelps befejező emberként vállalt szerepet, ezzel 21-re növelte ötkarikás aranyérmei számát.

Magyarország éremtáblázataAranyéremEzüstéremBronzérem
Szász Emese párbajtőröző1
Hosszú Katinka, 400 méter vegyes1
Hosszú Katinka, 100 méter hát1
Hosszú Katinka, 200 m vegyes1
Imre Géza, vívás (párbajtőr, egyéni)1
Kenderesi Tamás, úszás (200 m pillangó)1

Összesen: 6

Kapcsolódó Cikkek

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

  • Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka nyerte Magyarország első aranyérmét a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a háromszoros olimpiai bajnok címét megvédve győzött a 400 méter vegyes szerdai döntőjében.