EUR: 310,01 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Hihetetlen! Hosszú Katinka a harmadik aranyérmét nyerte meg

Hosszú Katinka harmadik aranyát is megnyerte a riói olimpián.

Hosszú azt követően, hogy korábban 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal, 100 méter háton pedig minden idők második leggyorsabb úszásával nyert, ezúttal 200 méter vegyesen a szám világbajnoki címvédőjeként és világcsúcstartóként végül 2:06.58 perces olimpiai rekorddal diadalmaskodott, ezzel ő az első, aki a brazíliai metropoliszban triplázott.

Hosszú ezzel beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében: a legendás Egér 1992-ben Barcelonában 100 és 200 méter háton, valamint 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre. A Sportágtól független magyar csúcs Keleti Ágnes nevéhez fűződik, a fantasztikus tornász 1956-ban Melbourne-ben négy aranyat nyert. Hosszú akár ezt is beállíthatja, hiszen Rióban még egy egyéni számban, 200 méter háton ugrik vízbe – szintén éremesélyesként.

Női 200 méter pillangón Szilágyi Liliána a negyedik idővel került az elődöntőbe, az előfutamot követően azt mondta, érzelmekkel akar úszni, ez végül 2:07.34 perces időre, futamában a hatodik, összesítésben pedig a tizedik helyhez volt elég, azaz nem jutott fináléba.

Az est első döntőjében női 200 méter gyorson az amerikai Katie Ledecky diadalmaskodott, ezzel a 400 méter után a “leggyengébb” számában is győzni tudott. A férfiak 4×200 méteres gyorsváltójában az amerikaiak győztek, a kvartettben Michael Phelps befejező emberként vállalt szerepet, ezzel 21-re növelte ötkarikás aranyérmei számát.

Magyarország éremtáblázataAranyéremEzüstéremBronzérem
Szász Emese párbajtőröző1
Hosszú Katinka, 400 méter vegyes1
Hosszú Katinka, 100 méter hát1
Hosszú Katinka, 200 m vegyes1
Imre Géza, vívás (párbajtőr, egyéni)1
Kenderesi Tamás, úszás (200 m pillangó)1

Összesen: 6

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.