EUR: 307,26 Ft
CHF: 286,46 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Sport

Hírös Vágta, ahol a huszárság szelleme ismét életre kelt

Fotó: vagta.hu

Augusztus 27-én, ismét nagy közönségsikerrel rendezték meg Kecskeméten a Hírös Vágtát. Rengetegen voltak kíváncsiak a lovasokra, huszárokra és természetesen a Nemzeti Vágta izgalmas Előfutamára.

Sikerült újra elhozni és megidézni a huszárság szellemét az egykori 8. Tersztyányszky huszár tüzérezred laktanyájával. Nagyon népszerűek voltak a Kecskeméti Huszár Bandérium bemutatói, csatajelenetei, újra ágyúdörgést lehetett hallani a laktanyában, amely fantasztikus akusztikával rendelkezik és érdekes volt elképzelni, milyen is lehetett a huszárélet, amikor valóban itt gyakorlatoztak – mondták a szervezők.

A nap folyamán több futamot is szerveztek, a programok szinte folyamatosan zajlottak, volt Kishuszár Vágta, Fogat Vágta, megrendezték a Nemzeti Vágta Előfutamát, valamint egy újítást is bevezettek idén: Kecskemét hét nemzetiségi önkormányzata megmutatta magát egy jelképes zászlós vágta futamban, ahol a hét nemzetiség és a magyar zászló száguldott körbe a vágta pályán huszárok, profi lovasok közreműködésével.

A Nemzeti Vágta Kecskeméti Előfutamának első helyezettje Szentkirály lovasa, Csiki Árpád lett Lord Black hátán. A második helyen Kecskemét színeiben Hajdú László végzett Lipto nevű lovával, harmadikként pedig Nemesnádudvar képviselője Kozó János ért célba Mókás nyergében. Így ők biztosan ott lesznek és képviselhetik településüket szeptember 16-18. között a budapesti Hősök terén, a Nemzeti Vágta futamain.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Rosszul kezdődött a férfi kézilabda vb a magyar válogatottnak, a németek és a horvátok elleni vereség – 27-23, illetve 31-28 – után azonban Chile legyőzése nem okozhat különösebb gondot.

  Gdansk, 2016.

 • Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  A kormány által tavaly decemberben elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program megvalósulásával a 2024-es olimpiától függetlenül is megépülnek azok a sportlétesítmények, amelyekben a nyári játékok versenyeit is tartanák.

 • Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Editnek elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében, miután vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen.