2018. január 16., kedd
Gusztáv

Sport

Hírös Vágta, ahol a huszárság szelleme ismét életre kelt

Augusztus 27-én, ismét nagy közönségsikerrel rendezték meg Kecskeméten a Hírös Vágtát. Rengetegen voltak kíváncsiak a lovasokra, huszárokra és természetesen a Nemzeti Vágta izgalmas Előfutamára.

Sikerült újra elhozni és megidézni a huszárság szellemét az egykori 8. Tersztyányszky huszár tüzérezred laktanyájával. Nagyon népszerűek voltak a Kecskeméti Huszár Bandérium bemutatói, csatajelenetei, újra ágyúdörgést lehetett hallani a laktanyában, amely fantasztikus akusztikával rendelkezik és érdekes volt elképzelni, milyen is lehetett a huszárélet, amikor valóban itt gyakorlatoztak – mondták a szervezők.


A nap folyamán több futamot is szerveztek, a programok szinte folyamatosan zajlottak, volt Kishuszár Vágta, Fogat Vágta, megrendezték a Nemzeti Vágta Előfutamát, valamint egy újítást is bevezettek idén: Kecskemét hét nemzetiségi önkormányzata megmutatta magát egy jelképes zászlós vágta futamban, ahol a hét nemzetiség és a magyar zászló száguldott körbe a vágta pályán huszárok, profi lovasok közreműködésével.

A Nemzeti Vágta Kecskeméti Előfutamának első helyezettje Szentkirály lovasa, Csiki Árpád lett Lord Black hátán. A második helyen Kecskemét színeiben Hajdú László végzett Lipto nevű lovával, harmadikként pedig Nemesnádudvar képviselője Kozó János ért célba Mókás nyergében. Így ők biztosan ott lesznek és képviselhetik településüket szeptember 16-18. között a budapesti Hősök terén, a Nemzeti Vágta futamain.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Pazarul kezdte az Australian Opent Babos Tímea. A magyar klasszis szinte extázisban teniszezve 7:6, 6:2-re verte a tavaly két Grand Slam-tornán is elődöntőig jutó, tizedik helyen kiemelt Coco Vandeweghét.

 • Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján.

 • Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.