EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XVI.kerület

Időseket köszöntöttek

A kerületben kiemelt figyelmet kapnak az idősek. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban két, szép korban lévő kerületi lakost is köszöntöttek.

Kovács Péter polgármester dr. Vendégh Imrénénél járt 95. születésnapja alkalmából. Erzsi néni 1921-ben született

16ker_szulinap2

Józsi bácsit Szász József alpolgármester köszöntötte (Fotó: XVI. kerületi újság)

Dunaszerdahelyen, és 25 évesen, 1946-ban települt át családjával Cinkotára. A Tükernél, egy tüzelőanyag-kereskedéssel foglalkozó vállalatnál dolgozott 1960-tól nyugdíjazásig mint irodavezető. Erzsi néni nagyon aktív szépkorú hölgy, a mai napig kedvenc időtöltése a kertészkedés.

Szász József alpolgármester Illés József bácsit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából. Józsi bácsi 1926-ban született Somogygesztiben, a II. világháború után felkerült Budapestre, itt a Mezőgazdasági és Gépkereskedelmi Vállalatnál kapott munkát, ahol nyugdíjazásáig dolgozott. Feleségével 1946-ban kötött házasságot, két gyermeke, négy unokája, öt dédunokája és egy ükunokája született.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.