EUR: 307,92 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 22., hétfő
Júlia, Rita

Aktuális

Vizeletből készítik a sört a fesztiválon

Belga feltalálóknak köszönhetően kifejlesztettek egy olyan készüléket, ami nem csak a Föld folyamatosan fogyó víztartalékaira lehet megoldás, de akár több ezer liter sör főzéséhez is kiváló vizet tud biztosítani.

A genti fesztiválon tesztelték azt a napenergiával működő kísérleti víztisztító készüléket, amivel fesztiválozók vizeletét tették újra ihatóvá. A szerkezet működése nagyjából abból áll, hogy az összegyűjtött vizeletet egy tartályba gyűjti, majd felmelegítés után egy membránon keresztül desztillálja, ráadásul a készülék másik oldalán keletkező végtermékből műtrágya is előállítható. A fesztiválon egyébként 1000 liter tiszta vizet sikerült így kinyerni, amiből most sört főznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Putyin Franciaországba látogat

  Putyin Franciaországba látogat

  Vlagyimir Putyin orosz elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására május 29-én Versailles-ba látogat – erősítette meg a Kreml hétfőn az Elysée-palota bejelentését.

 • Kedden nem lehet panaszunk az időjárásra

  Kedden nem lehet panaszunk az időjárásra

  Hétfőn estig még a sok napsütés mellett a Duna és a Tisza közötti sávban és a Tiszántúl déli részén több gomolyfelhőre, és helyenként záporesőre, illetve egy-egy zivatarra is számítani lehet.

 • Csak a magyar határvédelem jelent megoldást

  Csak a magyar határvédelem jelent megoldást

  Az elmúlt időszakban csak a rendkívül szigorú magyar határvédelem és a kerítés a szerb-magyar határon jelentett megoldást az illegális migrációval szemben – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.