EUR: 309,33 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Program

Indul a bortúra!

borok útja logo

Pénteken rajtol el a Magyar Borok Útja Rallye, amelynek 100 autóból álló mezőnye – köztük a Lokál csapata – idén a Balatoni borrégiót fedezi fel. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat. A verseny női házigazdája és műsorvezetője Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, a köztestület Zala megyei elnöke, férfi műsorvezető párja pedig Buda Márton lesz.

A Magyar Borok Útja Rallye 100 autóból álló mezőnye a Kincsem Parkból vág neki a mintegy 700 kilométeres versenytávnak, hogy felfedezze a teljes Balatoni borrégiót, benne a Somlói borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai borvidékeket, valamint a Balatonfüred-Csopak borvidéket. A túra egyik kiemelt célja, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait és borvidékeit. Idén a résztvevők 17 pincészetet látogatnak meg. A versenyzés óráiban azonban a borkóstolás minden résztvevő számára szigorúan tilos. Az aznap meglátogatott borászok a szálláshelyre visszatérve mutatják be legfinomabb nedűiket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.