EUR: 307,88 Ft
CHF: 265,65 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb X.kerület

Ingyen hajvágás mellé jó szó is jár

Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász barátaival  vállalta, hogy harminc, 6 és 16 év közötti környékbeli rászoruló gyermek, illetve fiatal haját ingyenesen levágja az iskolakezdés előtt. A jótékonysági hajvágást a Baptista Szolgáltató Centrumban tartották meg.

Baptista Szolgáltató Centrum, Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász (Fotó: Máté Krisztián)

Budai Alex nem csak nyír, de beszélget is a kuncsaftokkal(Fotó: Máté Krisztián)

– New Yorkban, ahol élek, nagy hagyománya van, hogy az emberek segítenek a rászorulókon, amiben tudnak. Kint is ingyenesen vágom a bántalmazott nők, gyerekes anyukák, munkanélküliek haját. Itthon két barátom elkezdte ezt, és amikor Budapestre jövök, mindig csatlakozok – mesélte a Lokálnak Budai Alex fodrász, aki szerint a székében nem csak hajvágás történik. – Én itt a gyerekekkel ugyanúgy bánok, mint bármilyen kuncsafttal, beszélgetünk, tanácsot adok nekik és az a tapasztalatom, hogy minden jó szót magukkal visznek az életbe. Nagyon sokat számít a törődés és mindannyiunk felelőssége, hogy ők milyen felnőtté válnak, milyen hatások érik őket már gyerekkorban.

Baptista Szolgáltató Centrum, Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász (Fotó: Máté Krisztián)

Neked milyen lesz a frizurád?(Fotó: Máté Krisztián)

Alex a mostani akciót az iskolakezdéshez igazította, de nem csak Kőbányára jár segíteni. Tavasszal a Deák téren vágta ingyen hajléktalanok haját. Itt kapott egy igazán fontos visszaigazolást. – Egy férfi beült a székbe, és mondta, mennyire örül, hogy levágom a haját, mert hosszú idő után kapott egy munkalehetőséget, ahol azt mondták neki, hogy felveszik, csak hozza rendbe a külsejét. Nagyon boldog volt, és azt mondta, hogy most már biztos megkapja az állást. Az ő öröme nekem nagyobb boldogság volt, mint egy nagy borravaló!

Arnold, Baptista Szolgáltató Centrum Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász (Fotó: Máté Krisztián)

Nem csak új hajat, de ajándék tanszereket is kaptak a gyerekek(Fotó: Máté Krisztián)

Tünde Kőbányán lakik családjával, két fiát hozta el a fodrászakcióra. – Tegnap vettük meg, ami kell az iskolába. Ugye nem kell mondanom, hogy sok pénzt hagytunk a boltban. Nagy segítség ez nekünk, hogy hajvágásra nem kell költenünk – mondat hálásan az anyuka.

Kapcsolódó Cikkek