EUR: 308,49 Ft
CHF: 284,87 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Életmód

Jé, virágzik a tányér!

rukkolával_virágA virágok nemcsak szépek, de némelyik nagyon finom is, azonban ugyanúgy, mint a gombáknál, nem mindegy, hogy melyikből készítünk vacsorát vagy desszertet. Többnyire készen is lehet már kapni, előre csomagolt, biztosan fogyasztható fajtákat. Menjünk biztosra, válasszuk ezeket.

kamilla-1589449_1920

A kamilla feldobja a salátát is

A virágevéshez nem árt ismerni néhány alapszabályt: csak olyanokat fogyasszunk el, amelyek eredetét ismerjük és biztosak vagyunk benne, hogy nem kezelték kemikáliákkal. Forgalmas utak mentén szedett virágok nem alkalmasak a fogyasztásra. Szedjünk kinyíltakat, a bimbós vagy elnyílt virágok nem megfelelőek. Lehetőleg hűvösebb napszakban szedjük a virágokat és felhasználásukig vízben vagy hidegen, hűtőben tároljuk.
Fontos, hogy kizárólag kis mennyiségben használjuk őket, különben emésztési problémák jelentkezhetnek.
Allergiásoknak nem ajánlott.

torta_virág

Különleges meglepetés az árvácskás túrótorta

Az ehető virágok felhasználása igazán sokoldalú. Készíthetünk belőlük zseléket, dzsemeket, lekvárokat, szörpöt, illatosíthatunk velük ecetet (például almaecetet), cukrot, mézet, meg is száríthatjuk, de süteményekbe, habokba, krémekbe, fagylaltokba is keverhetjük, vagy kandírozva díszíthetünk velük. Jégkockába is zárhatjuk, így később hideg italokat, limonádét, jeges teát extra ízzel, illatosan fogyaszthatunk.

virág_csoki

A levendula és a pitypang passzol a csokihoz

A kamilla az egyik legismertebb ehető virág, de a tea mellett salátát is ízesíthetünk vele. Az árvácska is feldobja a fogyókúrát, rukkolával keverve jól kijön enyhén mentás íze. Az árvácska egyébként jól mutat a túrótorta tetején, áfonyával és zselatinnal nyakon öntve, a csokikrém pedig igazán pikáns ízt kap egy csipetnyi levendulától és pitypangtól.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.