EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Életmód

Jé, virágzik a tányér!

rukkolával_virágA virágok nemcsak szépek, de némelyik nagyon finom is, azonban ugyanúgy, mint a gombáknál, nem mindegy, hogy melyikből készítünk vacsorát vagy desszertet. Többnyire készen is lehet már kapni, előre csomagolt, biztosan fogyasztható fajtákat. Menjünk biztosra, válasszuk ezeket.

kamilla-1589449_1920

A kamilla feldobja a salátát is

A virágevéshez nem árt ismerni néhány alapszabályt: csak olyanokat fogyasszunk el, amelyek eredetét ismerjük és biztosak vagyunk benne, hogy nem kezelték kemikáliákkal. Forgalmas utak mentén szedett virágok nem alkalmasak a fogyasztásra. Szedjünk kinyíltakat, a bimbós vagy elnyílt virágok nem megfelelőek. Lehetőleg hűvösebb napszakban szedjük a virágokat és felhasználásukig vízben vagy hidegen, hűtőben tároljuk.
Fontos, hogy kizárólag kis mennyiségben használjuk őket, különben emésztési problémák jelentkezhetnek.
Allergiásoknak nem ajánlott.

torta_virág

Különleges meglepetés az árvácskás túrótorta

Az ehető virágok felhasználása igazán sokoldalú. Készíthetünk belőlük zseléket, dzsemeket, lekvárokat, szörpöt, illatosíthatunk velük ecetet (például almaecetet), cukrot, mézet, meg is száríthatjuk, de süteményekbe, habokba, krémekbe, fagylaltokba is keverhetjük, vagy kandírozva díszíthetünk velük. Jégkockába is zárhatjuk, így később hideg italokat, limonádét, jeges teát extra ízzel, illatosan fogyaszthatunk.

virág_csoki

A levendula és a pitypang passzol a csokihoz

A kamilla az egyik legismertebb ehető virág, de a tea mellett salátát is ízesíthetünk vele. Az árvácska is feldobja a fogyókúrát, rukkolával keverve jól kijön enyhén mentás íze. Az árvácska egyébként jól mutat a túrótorta tetején, áfonyával és zselatinnal nyakon öntve, a csokikrém pedig igazán pikáns ízt kap egy csipetnyi levendulától és pitypangtól.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elstartolt a befőzési szezon

  Elstartolt a befőzési szezon

  Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.