2017. november 20., hétfő
Jolán

Belföld

Jobbik: Támogatjuk a HVIM-et

Hivatalosan is elismerte a Jobbik, amit már eddig is mindenki tudott: támogatják a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, ezen keresztül pedig olyan rendezvényeket, mint például a Magyar Sziget.

Továbbra sem lehet tudni, milyen társadalmi célt valósított meg a Jobbik azzal, hogy az elmúlt években összesen 15,8 millió forinttal támogatta a HVIM-et a Magyar Sziget megrendezésében, ahol a résztvevők (és szervezők) rendszeresen vonulnak fel náci egyenruhában, Hitler Mein Kampfjának kiadásai hevernek a könyvesstandokon, és szélsőséges politikusok karikás ostorral félemlítenek meg újságírókat.


Lapunk megkérdezte az ellenzéki pártot, hogyan fér össze ez az – adóforintokból származó – anyagi támogatás azzal a kirakatpolitikával, miszerint a Jobbik nem tűri meg soraiban a „náciromantikára” vágyókat. A Jobbik azt felelte, hogy nem támogatták az Attila-védvonal emléktúrát. Az eseményen egyébként egy Hitlernek maszkírozott férfi is részt vett.

– Nem tudjuk, az említett illető milyen politikai erő szimpatizánsa… Azt viszont ki tudjuk jelenteni, nem tagja a Jobbiknak, és tudomásunk szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak sem – felelték az Origónak a jobbikosok. Vagyis a párt nem tudja, ki az illető, de biztosan nem a tagja.


Azt egyébként a Jobbik elismerte, hogy célzott támogatást nyújt a HVIM-nek olyan rendezvényekre, mint például a Magyar Sziget. Szerintük nincs okuk etikailag elhatárolódni a fesztiváltól. Magyarul nem ciki, hogy támogatják. Úgy látszik, a Jobbik csak akkor határolódik el, ha Hitler-bajuszt lát, a náci relikviák vagy a karlendítések beleférnek.

Budapest, 2016. június 4. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Románia budapesti nagykövetsége előtt, a Thököly úton 2016. június 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2016. június 4.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Románia budapesti nagykövetsége előtt, a Thököly úton 2016. június 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők szavazták meg a migránsok betelepítését

  Ők szavazták meg a migránsok betelepítését

  Állandó, felső kvóta nélküli migráns-betelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén. A Soros-terv részét képező lépés értelmében azok a tagállamok, amelyek nem hajlandóak az automatikus befogadási rendszer kialakítására, elesnek az uniós támogatásoktól.

 • Indul a karácsonyi roham

  Indul a karácsonyi roham

  Készüljön fel az ünnepi kiadásokra a Pénzügyi Navigátorral! Magyarországon is egyre inkább meghonosodik egy amerikai szokás, a Fekete Péntek, vagyis a Black Friday.

 • Zsidó áldozatokon viccelődött a Jobbik

  Zsidó áldozatokon viccelődött a Jobbik

  Szalonképtelen! Jobb helyeken ezt mondják egy olyan pártra, amely sorozatban tesz különféle antiszemita kijelentéseket. A Jobbikról ezúttal az derült ki, hogy a párt tagjai a holokauszt áldozatainak számán élcelődnek egy újabb, nyilvánosságra került hangfelvételen.

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.