2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XXI.kerület

Jót tesz az ízületemnek!

Csepelen egyre több helyen van szabadtéri fitneszpark, ahol a felnőttek is teljes körű edzéseket végezhetnek a jó levegőn, ingyen. A Hollandi út végén lévő parkban mindig van valaki, aki használja a gépeket, még ha nem is teljesen rendeltetésszerűen.

Szabadtéri kondipark Csepel ( Fotó: Sáfár Tibor)

75 négyzetméternyi edző park a Duna mellett
( Fotó: Sáfár Tibor)

A Hollandi úti szabadtéri fitneszpark közvetlenül a játszótér mellett van. Az ott üldögélő szülők szerint nagy a kihasználtság. – Mindig van itt valaki. A gyerekeknek is izgalmasak az eszközök, de ők persze nem rendeltetésszerűen használják – mondta kérdésünkre Jenő. – Egy baj van csak. Van itt egy férfi, minden délután jön, körülbelül ugyanabban az időpontban, alsónadrágra vetkőzik, és hangos nyögések kíséretében egy órát edz. Mindezt a gyerekek előtt. De hát nem veszi észre magát – szólt közbe egy anyuka.


Szabadtéri kondipark Csepel ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ez jót tesz nekem!
( Fotó: Sáfár Tibor)

Eközben érkezett meg Tündi és apukája. A kislány most kezdi az iskolát és tele van energiával. – Apu, ez szuper. Nézd! – kiáltotta, miközben egyik eszköztől a másikig szaladt. A kedvence végül az eliptikus tréner lett, meg is indokolta. – Jót tesz az ízületeimnek! – jelentette ki a cserfes kislány. Amikor megkértük, mutassa meg, hol van az ízülete, a sípcsontjára mutatott. – Itt, és ez fáj. Pont mint apunak!

Kiderült azonban, hogy szerencsére szó sincs semmiféle fájdalomról, csak egy fárasztó munkanap után ezt hallja az apukájától, és átvette tőle. Apuka már ment volna haza, de a kislány kérésére – fáradtság ide vagy oda – nem mondott nemet, és ő is beállt edzeni.


Szabadtéri kondipark Csepel ( Fotó: Sáfár Tibor)

Jó móka is tud lenni egy közös edzés
( Fotó: Sáfár Tibor)

A legutóbbi fitneszparkátadáson Borbély Lénárd ígéretet tett arra, hogy a kerületben továbbiak létesülnek. – Elsősorban a fiatal generáció sportéletének felkarolására gondoltunk, amikor a kültéri fitneszparkokkal megteremtettük a szabadidős sport továbbfejlesztési lehetőségét. Ezeket a sporteszközöket azonban minden korosztály használhatja. Önkormányzatunk saját erőből olyan közösségi tereket kívánt létrehozni, ahol mindenki hasznosan és kellemesen töltheti szabadidejét. Csepelen sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy konditerembe járjanak. Bízom abban, hogy a rendőrök és közterület-felügyelők jelenlétével szabályozni tudjuk, hogy megfelelő körülmények között tudják használni az itt élők és a látogatók a parkokat – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.