2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XXIII.kerület

Jövő héten kivirágzik a fal

Kifestik a III. számú Összevont Óvodát határoló, telefirkált falat szeptember 10-én. Egyperces videóval lehetett pályázni az idei Élményfal Projektre, amelyen az előzetes elbírálás alapján az újtelepi, nyolccsoportos óvoda a legjobb három közé jutott. A közönségszavazással pedig elérte, hogy betonkerítése hamarosan igazi kuriózummá váljon a környéken.

Az élményfestők általában arra vállalkoznak, hogy újragondolják iskolák, óvodák régi, ütött-kopott, csúnya falait, és valami kreatívat, színeset fessenek rá, amitől már ránézésre jobb lesz az ott dolgozók, a gyerekek és az arra járók kedve. A projekt szervezői és az intézmény dolgozói pedig összefogtak, és előre elkészített sablonok alapján virágmotívumok kerülnek a szürke falra. A szervezők és az önkéntesek egész napos programok szerveznek jövő szombatra, amelyen sportprogramok, gyerekfoglalkozások és állatsimogató is lesz, a munka végeztével pedig este utcabált tartanak.


III: számú soroksári óvoda kőkerítése ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Pistahegyi köz hamarosan új színekben tündököl
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.