EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb XXIII.kerület

Jövő héten kivirágzik a fal

Kifestik a III. számú Összevont Óvodát határoló, telefirkált falat szeptember 10-én. Egyperces videóval lehetett pályázni az idei Élményfal Projektre, amelyen az előzetes elbírálás alapján az újtelepi, nyolccsoportos óvoda a legjobb három közé jutott. A közönségszavazással pedig elérte, hogy betonkerítése hamarosan igazi kuriózummá váljon a környéken.

Az élményfestők általában arra vállalkoznak, hogy újragondolják iskolák, óvodák régi, ütött-kopott, csúnya falait, és valami kreatívat, színeset fessenek rá, amitől már ránézésre jobb lesz az ott dolgozók, a gyerekek és az arra járók kedve. A projekt szervezői és az intézmény dolgozói pedig összefogtak, és előre elkészített sablonok alapján virágmotívumok kerülnek a szürke falra. A szervezők és az önkéntesek egész napos programok szerveznek jövő szombatra, amelyen sportprogramok, gyerekfoglalkozások és állatsimogató is lesz, a munka végeztével pedig este utcabált tartanak.


III: számú soroksári óvoda kőkerítése ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Pistahegyi köz hamarosan új színekben tündököl
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.