2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XXIII.kerület

Jövő héten kivirágzik a fal

Kifestik a III. számú Összevont Óvodát határoló, telefirkált falat szeptember 10-én. Egyperces videóval lehetett pályázni az idei Élményfal Projektre, amelyen az előzetes elbírálás alapján az újtelepi, nyolccsoportos óvoda a legjobb három közé jutott. A közönségszavazással pedig elérte, hogy betonkerítése hamarosan igazi kuriózummá váljon a környéken.

Az élményfestők általában arra vállalkoznak, hogy újragondolják iskolák, óvodák régi, ütött-kopott, csúnya falait, és valami kreatívat, színeset fessenek rá, amitől már ránézésre jobb lesz az ott dolgozók, a gyerekek és az arra járók kedve. A projekt szervezői és az intézmény dolgozói pedig összefogtak, és előre elkészített sablonok alapján virágmotívumok kerülnek a szürke falra. A szervezők és az önkéntesek egész napos programok szerveznek jövő szombatra, amelyen sportprogramok, gyerekfoglalkozások és állatsimogató is lesz, a munka végeztével pedig este utcabált tartanak.


III: számú soroksári óvoda kőkerítése ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Pistahegyi köz hamarosan új színekben tündököl
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.