2018. január 16., kedd
Gusztáv

Egyéb VII.kerület

Kamaszként a Zeneakadémián

– Nem is tudjuk elképzelni, mi lenne, ha nem zenélnénk. Ez az életünk, a napjaink 24 óráját kitölti, akkor is ez jár a fejünkben, ha éppen nem hegedülünk – mondja a 17 éves Gaál Eszter, aki másodikos korában kezdett zenélni.

– Én már a negyedik születésnapomra kaptam egy pici hegedűt és elkezdtem rajta gyakorolni – meséli a most 12 éves Julcsi. – Anyu javasolta a zongorát, de hallottam egy cédét, a Négy évszakot, és annyira megtetszett, hogy azonnal hegedülni akartam.


gaállányokEszter jelenleg  magántanuló egy zenei szakközépiskolában, de 13 évesen felvették a Zeneakadémia kiemelt tehetségűek osztályába is. Itt 10–18 éves korig vannak azok a diákok, akik kiemelkedően tehetségesek, összesen 17-en az egész országból. Itt tanul mind a két Gaál lány.

Julcsi is csak vizsgázni jár be az általános iskolába, mert a sok zenei óra és gyakorlás mellett nincs ideje beülni az iskolapadba.

A lányok el sem tudják képzelni, hogy ne zenével foglalkozzanak egész életükben.

– Nagyon szeretnék elismert szólista lenni. Mostanában pedig egyre inkább azt érzem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, valamilyen formában tanítani őket. Nem a hírnévre törekszem, hanem arra, hogy minél több embernek átadhassam a boldogságot. Mert a zene maga a boldogság – magyarázza Eszter. – Én azért szeretnék zenekarban játszani, mert nagyon tetszik az együtt zenélés – mondja Julcsi.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek