EUR: 309,10 Ft
CHF: 289,17 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb VII.kerület

Kamaszként a Zeneakadémián

– Nem is tudjuk elképzelni, mi lenne, ha nem zenélnénk. Ez az életünk, a napjaink 24 óráját kitölti, akkor is ez jár a fejünkben, ha éppen nem hegedülünk – mondja a 17 éves Gaál Eszter, aki másodikos korában kezdett zenélni.

– Én már a negyedik születésnapomra kaptam egy pici hegedűt és elkezdtem rajta gyakorolni – meséli a most 12 éves Julcsi. – Anyu javasolta a zongorát, de hallottam egy cédét, a Négy évszakot, és annyira megtetszett, hogy azonnal hegedülni akartam.

gaállányokEszter jelenleg  magántanuló egy zenei szakközépiskolában, de 13 évesen felvették a Zeneakadémia kiemelt tehetségűek osztályába is. Itt 10–18 éves korig vannak azok a diákok, akik kiemelkedően tehetségesek, összesen 17-en az egész országból. Itt tanul mind a két Gaál lány.

Julcsi is csak vizsgázni jár be az általános iskolába, mert a sok zenei óra és gyakorlás mellett nincs ideje beülni az iskolapadba.

A lányok el sem tudják képzelni, hogy ne zenével foglalkozzanak egész életükben.

– Nagyon szeretnék elismert szólista lenni. Mostanában pedig egyre inkább azt érzem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, valamilyen formában tanítani őket. Nem a hírnévre törekszem, hanem arra, hogy minél több embernek átadhassam a boldogságot. Mert a zene maga a boldogság – magyarázza Eszter. – Én azért szeretnék zenekarban játszani, mert nagyon tetszik az együtt zenélés – mondja Julcsi.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

  Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

  Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít – jelentette ki Szijjártó Péter a think.

 • Meghalt Alekszej Abrikoszov

  Meghalt Alekszej Abrikoszov

  Meghalt 88 éves korában Alekszej Abrikoszov orosz-amerikai elméleti fizikus, aki 2003-ban a brit Anthony J. Leggett-tel és a szintén orosz Vitalij Ginzburggal megosztva Nobel-díjat kapott a szupravezetők és a szuperfolyékonyság kutatásában elért eredményeiért.

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.