2018. január 16., kedd
Gusztáv

Egyéb XV.kerület

Kertek csodái Pestújhelyen

Nem mindennapi bemutatóra várják a kertbarátokat a Pestújhelyi Közösségi Házba szeptember 2-án és 3-án. Mint a Lokál Extrának Pintér Zsuzsánna, a közösségi ház vezetője elmondta, a Pestújhelyi Kertbarátkör  rendezvényén látható lesz, hogy mi minden terem meg egy pestújhelyi kiskertben.

15ker_kiskert

Rengeteg csodát rejthet a kertünk

– Ez mindig egy nagyon látványos civil rendezvény, amelynek idén nagy hangsúlyt ad, hogy 15 éves a pestújhelyi kertbarátkör, és ebben az évben 100 éves a honi kertbarátmozgalom – mondta lapunknak Pintér Zsuzsánna, aki hozzátette, rendezvényre várják az iskolásokat, óvodásokat, a kerttulajdonosokat és minden kedves érdeklődőt, hiszen a kiállításon a kör tagjai szívesen megosztják tapasztalataikat az érdeklődőkkel.


– Az első napon a kertbarátok terményeinek bemutatása után lesz mustkészítés, -kóstolás, lekvárízlelés, paradicsompasszírozás és paradicsomital-készítés, de az érdeklődők megismerkedhetnek a virágkötészet és a dekorációkészítés alapjaival is. Másnap egy kis ünnepség keretében emléklapokat adnak át a kertbarátkör alapítóinak, de az is kiderül, ki nyeri a „Pestújhely legszebb kertje” versenyt. Természetesen a belépés mindenki számára ingyenes, sőt a vendégek asztalán minden kerttulajdonos bemutathatja kertjének kincseit, a maga termesztette növényeket.

Kapcsolódó Cikkek