EUR: 311,34 Ft
CHF: 265,04 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Extra

Két férfit is hitegetett a gyilkos nő

Életfogytiglani börtönre ítélték a napokban Írországban azt a lengyel pincérnőt, aki szándékosan a tengerbe hajtott autójával, hogy megölje magyar munkatársát. Marta Herda azt mondta, nem bírta már, hogy Orsós Csaba a szerelmével üldözte. Az áldozat testvére, Zoltán egyedül a Lokálnak mesélt a borzasztó részletekről.

ír_gyilkosság_marta– Még mindig nagyon nehéz erre visszagondolni – kezdte a Lokálnak Sandró Zoltán. – Nekem kellett azonosítanom a testvérem holttestét, azóta valami eltört bennem. Akkor én is kint dolgoztam Írországban, de amikor Csabi meghalt, rögtön hazajöttem. Nem bírtam ott lenni nélküle – tette hozzá Zoltán, aki 2011-ben utazott Írországba, hogy ugyanabban a hotelben helyezkedjen el, ahol Csaba és Marta is dolgozott.
– Szerettünk volna egy kis pénzt keresni, felépíteni az életünket. Csabi már korábban ott volt, Martával ugyanazon a napon kezdtünk. Hamar feltűnt, hogy Csaba halálosan szerelmes a lányba. Az elején még biztattam is, de később láttam, hogy Marta csak játszik vele. Nem viszonozta az érzéseit, de azért mindig mondott neki biztató szavakat. Egyik alkalommal például egy esküvőn szolgáltunk fel, Marta pedig azt mondta neki, hogy egyszer majd ők is olyanok lesznek, mint a menyasszony és a vőlegény. Csabi azt hitte, lehet közös jövőjük – mesélte Zoltán.
– Az egész még bonyolultabb lett, amikor feltűnt egy másik magyar srác, Viktor, aki szintén csapta a szelet a lánynak. Martának persze nagyon tetszett, hogy két férfi is udvarol neki, de valójában Viktorral szeretett volna kapcsolatot. Ettől függetlenül Csabit is sokszor hívogatta, a testvérem pedig azonnal ugrott, ha a lány vele akart találkozni. Így volt ez a tragikus napon is. A hívásinfó alapján Marta hajnali öt körül háromszor hívta fel a testvéremet. Talán ő maga sem tudta, mit is akar igazán…, az viszont tény, hogy miután találkoztak, az autójával egyszerűen belehajtott a tengerbe, holott jól tudta, hogy Csabi nem tud úszni. Marta nem volt bekötve és az ablak is le volt húzva, a bakancsát lecserélte sportcipőre, valószínűleg azért, hogy könnyebben kiúszhasson. Amikor kijutott a partra, még azt ordította, hogy megerőszakolták, de a mentőben mindezt már tagadta, gondolom azért, mert egy esetleges vizsgálat azonnal lebuktatta volna. A kórházban végül az egyik nővérnek mindent bevallott, azt mondta, tudta, hogy Csabi nem tud úszni. Az ítélethirdetésnél ott akartam lenni, ezért újra kiutaztam Írországba. Szerettem volna belenézni a szemébe, a tárgyalás első napján szomorúságot láttam rajta, aztán csak ürességet, mintha észre se vett volna, de én sosem fogom elfelejteni az arcát! – tette hozzá.
A 29 éves Marta Herda azt mondta, azért hajtott a tengerbe, mert a 31 éves Csaba két éven át erőszakosan üldözte a szerelmével és nem bírta tovább. A boncolás egyébként megállapította, hogy Csaba halálát nem a balesetben szerzett sérülések, hanem a fulladás okozta.
ír_gyilkosság_orsós_csaba

Orsós Csaba


ír_gyilkosság1

Kapcsolódó Cikkek

 • Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

  Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

  Lagzi Lajcsit és családját mérhetetlenül megviselte az a 125 nap, amit rács mögött kellett töltenie 2015-ben. Lajcsi gyermekei pedig azóta még jobban féltik apjukat, éppen ezért, nagyfia és lánya, Bogi úgy döntöttek, a jogi pályát fogják választani.

 • Angelina Jolie exférje hasonmásával randizik

  Angelina Jolie exférje hasonmásával randizik

  Angelina Jolie lassan két éve külön él Brad Pittől, de azóta se tudott továbblépni exférjén, egészen mostanáig. A színésznő barátai szerint az elmúlt hetekben kilenc évvel fiatalabb kollégájával Garrett Hedlund-dal levelezget és már egy romantikus vacsorán is túl vannak.

 • Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

  Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

  Papadimitriu Athina élete örökre megváltozott, amikor 23 éves öccsét tragikus hirtelenséggel elvesztette. A színésznő szerette jelenlétét a mai napig érzi, és az idő során egy olyan technikát is megtanult, amellyel képes mások testét és lelkét is meggyógyítani.