EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Kétszer annyi adóssága van Trumpnak, mint amennyit állított

Donald Trump republikánus párti elnökjelölt cégei legkevesebb 650 millió dollár adósságot halmoztak fel, vagyis több mint kétszer annyit, amennyit a milliárdos a kampányban állított – jelentette szombaton a The New York Times című amerikai napilap.

A tekintélyes újság egy ingatlanokra szakosodott intézetet kért fel, hogy gyűjtse össze a mágnás irodaházainak és golfpályáinak adatait. Arra jutottak, hogy Donald Trump vagyonának jelentős részét 650 millió dollár adósság terheli. Ha cégei nem törlesztenek, az nem jelent közvetlen, személyes anyagi terhet Trumpnak, de a vállalatok és Trump befektetéseinek értéke jelentősen csökkenne.

Trump legnagyobb hitelezői között van Kína egyik vezető bankja, miközben a New York-i ingatlanmágnás rendszeresen legyőzendő kereskedelmi vetélytársnak nevezi Kínát, valamint a Goldman Sachs befektetési bank, amely Trump szerint a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton pártjára állt.

A milliárdos üzleti sikereivel igyekszik alátámasztani, hogy alkalmas az ország irányítására. Saját állítása szerint vagyona eléri a tízmilliárd dollárt, de ezzel sok szakértő nem ért egyet. A republikánus jelölt nem hajlandó közzétenni adóbevallását, és attól is elzárkózik, hogy üzleti érdekeltségeit független cég világítsa át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.