EUR: 305,20 Ft
CHF: 275,59 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Kisgyerekeikkel akartak a lánytestvérek a terroristákhoz csatlakozni

Kisgyermekeikkel akart három szaúdi lánytestvér Szíriába menni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezethez, ám őrizetbe vették őket Libanonban – közölte pénteken a szaúd-arábiai belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint az egyik, háromgyerekes nő férje figyelmeztette a szaúdi illetékeseket, aminek eredményeként a libanoni hatóságok megtalálták az asszonyokat és gyerekeiket, majd visszaküldték őket Szaúd-Arábiába.

A gyerekek egy és tíz év közöttiek – közölték a libanoni hatóságok.

A pénteki rijádi bejelentés ritka példája annak, hogy Szaúd-Arábia és Libanon, amelyek között hónapok óta fagyos a kapcsolat, együttműködik – jegyezte meg az AP amerikai hírügynökség.

Idén februárban a szaúdi hatóságok Iránnal támadt vitájuk miatt leállítottak egy hárommilliárd dollár értékű fegyverszállítást Libanonnak. Teherán a libanoni Hezbollah síita milícia egyik legerősebb szövetségese. Mind Irán, mind a Hezbollah a szíriai államfő, Bassár el-Aszad rendszerének legfőbb támogatói közé tartozik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szabadon engedik O.J. Simpsont!

    Szabadon engedik O.J. Simpsont!

    Október elején kiengedik a börtönből O.J. Simpsont. Az amerikaifutball egykori csillaga, filmsztár csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért került rácsok mögé, 2008-ban több mint harminc év szabadságvesztésre ítélték.

  • Lebukott a „vasember”

    Lebukott a „vasember”

    Bár igazán nagyot szeretett volna kaszálni, most mégis hosszú időre nem kell pénzre gondolnia annak a nőnek, aki összesen 102 iPhone telefont próbált becsempészni Kínába.