2018. január 12., péntek
Ernő

Sport

Kovács Kati: Szurkolóként nézem az olimpiát

Kovács Kati a női kajakpáros győzelme után további fényes érmeket vár a magyar csapattól. A sportág királynője az olimpia előtt vonult vissza, de percről percre figyelemmel kíséri egykori sporttársai riói szereplését.

Dartmouth, 2009. augusztus 16. A női kajakosok 500 méteres számában aranyérmes KOVÁCS Katalin ünnepel a győzelem után a kanadai kajak-kenu világbajnokságon Dartmouth-ban 2009. augusztus 16-án. Kovács Katalin megvédte címét, s egyben pályafutása 26. vb-címét szerezte. (MTI/EPA/SANDOR FIZLI)

Kovács Kati már csak szurkol (MTI/EPA/SANDOR FIZLI)

Kovács Kati afféle bennfentes kívülállóként figyeli a magyar kajakosok riói teljesítményét. Pedig harminc évig, szinte az idei nyári játékok rajtjáig a kajakozás határozta meg az életét, így a mai napig naprakész a sportág történéseivel kapcsolatban.


– Már túltettem magam azon, hogy nem sikerült megszereznem a riói repülőjegyet – árulta el a 31-szeres világ- és háromszoros olimpiai bajnok klasszis. – Sőt tulajdonképpen már arra is képes vagyok, hogy afféle normális szurkolóként nézzem az olimpiát. Kis híján én is szívinfarktust kaptam Kozák Danutáék döntője közben, hihetetlenül izgalmas csata volt, ezúton is gratulálok nekik. S persze nagyon sajnálom azokat, akik csak a B-döntőig jutottak.

Kati szerint a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros sikere csak bevezetés volt, a későbbiekben még újabb fényes érmekre számíthatunk. Pontos számokkal azonban nem szolgál, nem kedveli a tippelgetést, jósolgatást. S hogy minek köszönhető a női páros aranya?

– A munkának, a munkának és harmadszor is a sok munkának. No meg persze annak is, hogy már húsz éve együtt lapátolnak. Egyszerű a recept, nem?!

Kapcsolódó Cikkek

 • Iniesta nem aggódik a jövője miatt

  Iniesta nem aggódik a jövője miatt

  Megszólalt jövőjével kapcsolatban Andrés Iniesta, az FC Barcelona klasszisa. A 33 éves világbajnok futballista nem fél attól, hogy Philippe Coutinho kiszorítaná a katalán csapat keretéből.

 • Abidal: Messi nem akart látni

  Abidal: Messi nem akart látni

  Éric Abidal, az FC Barcelona egykori védője megszólalt a francia Canal+ csatornának rákos megbetegedéséről, amelyet 2011-ben diagnosztizáltak nála.

 • A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

  A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

  A Videotonban folytatja pályafutását az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs, amivel az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai átigazolási szenzációját szolgáltatja.