EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Kozákék nyugodtan várhatják a folytatást

Megkezdték riói szereplésüket a magyar kajak-kenu küldöttség tagjai. Ahogy az várható volt, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta világ- és Európa-bajnok duó gyorsan tudatta a riválisokkal, hogy nem érdemes merész álmokat szövögetniük, mert simán megnyerte az előfutamot, s ezzel egyből a mai döntőbe jutott K–2, 500 méteren. A többi számban rajthoz álló magyar versenyzőknek azonban már nem ment ilyen jól, Vasbányai Henrik (C–1, 1000 m) harmadik lett a középfutamban, s így nem jutott be az A döntőbe. A 25 éves kenusnak rosszabb volt az ideje, mint az első középfutam harmadik helyezettjének, így csak a B döntőben szállhat vízre. A K–1, 200 méteren induló Dusev-Janics Natasának sem ment jól, a középfutamban búcsúzott, akárcsak Kopasz Bálint (K–1, 1000 m). Ennél csak jobb lehet a folytatás.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak kettesek 500 méteres versenyének előfutamában a riói nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 15-én. A magyar páros megnyerte a futamot, ezzel a döntőbe jutott. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak kettesek 500 méteres versenyének előfutamában a riói nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 15-én. A magyar páros megnyerte a futamot, ezzel a döntőbe jutott.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.