2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Kozákék nyugodtan várhatják a folytatást

Megkezdték riói szereplésüket a magyar kajak-kenu küldöttség tagjai. Ahogy az várható volt, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta világ- és Európa-bajnok duó gyorsan tudatta a riválisokkal, hogy nem érdemes merész álmokat szövögetniük, mert simán megnyerte az előfutamot, s ezzel egyből a mai döntőbe jutott K–2, 500 méteren. A többi számban rajthoz álló magyar versenyzőknek azonban már nem ment ilyen jól, Vasbányai Henrik (C–1, 1000 m) harmadik lett a középfutamban, s így nem jutott be az A döntőbe. A 25 éves kenusnak rosszabb volt az ideje, mint az első középfutam harmadik helyezettjének, így csak a B döntőben szállhat vízre. A K–1, 200 méteren induló Dusev-Janics Natasának sem ment jól, a középfutamban búcsúzott, akárcsak Kopasz Bálint (K–1, 1000 m). Ennél csak jobb lehet a folytatás.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak kettesek 500 méteres versenyének előfutamában a riói nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 15-én. A magyar páros megnyerte a futamot, ezzel a döntőbe jutott. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak kettesek 500 méteres versenyének előfutamában a riói nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 15-én. A magyar páros megnyerte a futamot, ezzel a döntőbe jutott.
MTI Fotó: Kovács Tamás


Kapcsolódó Cikkek

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

  • Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka nyerte Magyarország első aranyérmét a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a háromszoros olimpiai bajnok címét megvédve győzött a 400 méter vegyes szerdai döntőjében.