EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Kozákék összelapátolták a 6. aranyunkat

A várakozásnak megfelelően aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajak kettes az 500 méteres távon. A magyar páros mindössze 51 ezredmásodperccel előzte meg a második helyezett német egységet.

A Corcovado-hegyen magasodó festői Megváltó Krisztus figyelő tekintetétől kísérve ért célba a favorit magyar páros. Szükség is volt az égi segítségre, hiszen Kozák bélfertőzést kapott, alig aludt valamennyit vasárnap éjjel. Még szerencse, hogy hétfői futamgyőzelmüknek köszönhetően egyből a fináléba jutottak, így Danutának, ha szűkösen is, de elég idő jutott a felépülésre. A német Franziska Weber, Tina Dietze duó azonban nem sokat törődött az esélyekkel, remek rajtot vett és az élre állt. Pünkösdi  királyság volt, féltávnál már a mieink vették át a vezetést. Weberék a hajrában mindent egy lap(át)ra feltéve próbálták lefaragni minimális hátrányukat, de a magyar kettős nem adta fel, és hihetetlen erőfeszítés árán elsőként ért célba.

– Egy pillanatig azt hittem, csak másodikok vagyunk – nyilatkozta a döntő után Kozák Danuta. – Gabi lelke, az ő csapásai juttattak be minket elsőként.

– Hihetetlen erőt adott az egymás iránti bizalom – utalt Szabó Gabi arra, hogy némi szünettől eltekintve szinte gyerekkoruk óta egy hajóban ülnek.

Mindenesetre Gabi most már tényleg megünnepelheti a vasárnapról a döntő utánra elhalasztott 30. születésnapját. S annak ellenére, hogy már második olimpiai bajnoki címét szerezte meg, könnyes szemmel, de boldogan hallgatta a Himnuszt. S még koránt sincs vége az éremtermelésnek, hiszen Kozák egyesben címvédőként állhat rajthoz, és párostársával a négyesben is gyarapíthatja kollekcióját.

Magyar egység egyébként harmadszor győzött ebben a számban nyári játékokon, s ezzel a sikerrel már hat aranyérmünk van Rióban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.