EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Aktuális II.kerület V.kerület

Lecsupaszították a Margit híd koronáit – Fotó!

Margit híd - koronaMindenkinek megvan a maga keresztje. Néhányunknak egyenesen a Margit-hídról, bár nagy pénzt nem tennék rá, hogy épségben, egészségben, azaz egy darabban sikerült leoperálni a híd északi felét díszítő kőkoronákról a keresztet. Józan ésszel nehezen felfogható, kinek a szemét, kényes ízlését bántották.

Talán a kereszt ferde mivolta hozta ki a sodrából a feszegetőket, és végső megoldásként vésőhöz, kalapácshoz, vagy inkább egy jól irányzott rúgáshoz „nyúltak”. Az sem elképzelhetetlen, hogy szuvenírgyűjtők akartak emléket szerezni, de mi a fenét lehet csinálni egy darabokra törött, csonka kereszttel?

Mindenesetre a lecsupaszított koronák tetején most hegyes karóként vascsonk meredez az égre a pusztítók nagyobb dicsőségére. Aligha hozzák helyre egyhamar, a csonkok látványa pedig újabb és újabb rombolásra ösztönöz. Mindenesetre már az is csodaszámba megy, hogy a híd 2011-ben befejezett felújítása óta csak óvatosan, módjával kísérletezgettek az utca alkalmi, festékszórós művészei. Bár lehet, hogy a pusztítás után ők is ihletet kapnak és istenigazából felavatják a Margit hidat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.