EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Légijáratok százait törölték a Mindulle tájfun miatt

Scheveningen, 2015. július 25.
Viharban sétálnak az emberek a hollandiai Scheveningen tengerpartján 2015. július 25-én. Az óránkénti 120 kilométer/órás sebességet is elérő széllökések a legnagyobb júliusi vihart jelentik 1901 óta, amikor elkezdték mérni a szelek erejét a nyugat-európai országban. (MTI/AP/Phil Nijhuis)

Repülőjáratok százait törölték hétfőre virradó éjjel Japánban a Mindulle tájfun miatt, amely az előrejelzések szerint a nap folyamán felhőszakadásokat zúdít a szigetország keleti részére és Tokióra.

Az NHK japán tévécsatorna híradása szerint a tájfun, amelyet óránként 180 kilométeres sebességet is elérő széllökések kísérnek, hajnalban érte el a Tokiótól mintegy 150 kilométerre délre fekvő Idzu-szigeteket, és nap közben a japán fővárost is eléri, ahol mintegy 100 milliméter csapadékot okozhat.

A japán légitársaságok főleg belföldi járatai mellett számos nemzetközi légijáratot is töröltek a trópusi vihar miatt, de a vasúti és a közúti közlekedésben is fennakadások vannak.

Az Idzu-szigeteken máris mintegy 200 ezer lakos maradt áramellátás nélkül.

A Mindulle, amely a kilencedik az idei ázsiai tájfunszezonban, észak felé, Hokkaido szigete irányában folytatja majd az útját, és a meteorológusok szerint Japán központi részeire akár 400 milliméter csapadékot is zúdíthat hétfő éjfélig.

Az áradások által fenyegetett településeken több tízezer otthon evakuálását helyezték kilátásba.

Kapcsolódó Cikkek