2017. december 18., hétfő
Auguszta

Aktuális

Létszámhiány! Kevés a buszsofőr Budapesten

Kevés a budapesti buszvezető, holott a metrópótlás idején nélkülözhetetlen 150 busz üzemeltetéséhez 300-400 sofőrre lenne szükség – olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.

A személyszállító cégek létszámhiánnyal küzdenek, több száz sofőr hiányzik a buszok volánja mögül. A fővárosi szolgáltatási tender győztese legfeljebb a konkurenciától csábíthat el képzett, tapasztalt buszvezetőket – nyilatkozta a napilapnak Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki nem sok esélyt lát arra, hogy vidéki viszonylatokon dolgozó buszvezetőket vessenek be Budapesten.


Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnökségi tagja rámutatott: a fővárosi vonalak és a vidéki viszonylatok között óriási a különbség. A budapesti forgalom pergő ritmusa, a szigorúan vett menetrend, a végállomási pihenők hiánya és a nagy utasszám jóval megterhelőbb a vidéki nagyvárosi, vagy agglomerációs járatokhoz képest.

Nemes Gábor EKSZ elnök kiemelte: a szerződésbe eleve bele kellene foglalni, hogy a sofőröket a BKV-tól veszi át a nyertes vállalkozás.

A buszvezetői-pálya egyre kevésbé vonzó, ennek részben az alacsony bér az oka. A piacon a BKV-nál a legnagyobb a leterheltség, az átlagfizetés bruttó 300 ezer forint – írta a lap.

Kapcsolódó Cikkek

 • Öt év börtönt kapott az áldozata fülét leharapó modell

  Öt év börtönt kapott az áldozata fülét leharapó modell

  Leharapta egy asszony fülét a 27 éves modell, Chloe Rebelle. Az angol bombázó azért gurult dühbe, mert a londoni belváros egyik utcáján átkelő Julie Holloway Audijának ablakán kopogtatva arra figyelmeztette, hogy vezetés közben nem szabad telefonálni.

 • Az ATV nem kér többet Havasból

  Az ATV nem kér többet Havasból

  Hosszú percekig lehetne sorolni azoknak a nőknek a nevét és történetét, akik azzal vádolják Havas Henriket, hogy  verbálisan vagy szexuálisan zaklatta őket.

 • Adócsalás vádjával indítottak vizsgálatot az IKEA ellen

  Adócsalás vádjával indítottak vizsgálatot az IKEA ellen

  Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az IKEA bútorgyártó vállalat ellen, mert a gyanú szerint a svéd óriáscég egy hollandiai leányvállalatát használta a világ más országaiban keletkezett adóterheinek csökkentésére – közölte az uniós bizottság hétfőn.