EUR: 309,31 Ft
CHF: 285,45 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Magyar és román feliratú plakáttal fogadták Simona Pop párbajtőrözőt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12.
A riói nyári olimpia női párbajtőr csapatversenyében aranyérmes román Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop és Ana Maria Popescu (b-j) ünnepel az eredményhirdetésen a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 11-én. A román párbajtőrözők a döntőben Kínát győzték el 44-38-ra. (MTI/EPA/José Mendez)

Magyar és román feliratú plakáttal fogadták pénteken a szatmárnémeti vasútállomáson a román női párbajtőrcsapattal olimpiai aranyérmes Simona Popot.

A szatmárnémeti vívó csaknem annyi időt töltött a vonaton Bukaresttől a szülővárosáig, amennyit a Rió-Bukarest repülőút vett igénybe. A köszöntésére összegyűlt vívóknak és újságíróknak elmondta, olyan sokat maradtak Rióban az aranyérem megnyerése után, hogy majdnem el is felejtették, hogy bajnokok.

“Itthon, ilyen fogadtatás mellett ismét átérezhetjük győzelmünk örömét” – idézte a Friss Újság Simona Popot.

Az olimpiai bajnok nevelőedzője, Csiszár Ferenc újságírói kérdésre elmondta: néhány éven belül derül ki, hogy mit ér a szatmári vívásnak Simona Pop olimpiai aranyérme.

A magyarul is kiválóan beszélő sportoló és nevelőedzője szombaton a Friss Újság által szervezett közönségtalálkozón vesz részt, hétfőn pedig átveszi szülővárosa díszpolgári címét.

A Román Olimpiai- és Sportbizottság döntése alapján a riói aranyérmes párbajtőrvívó-válogatott tagjai 70 ezer eurós (21,7 millió forint) pénzjutalmat és egy Renault Kadjar típusú személygépkocsit kapnak.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök a jutalomnak, de amikor verseny van, nem ez a cél lebeg előttünk. Sokkal jobban örülök ennek az éremnek, amiért évekig dolgoztunk, és amelyről már 9 éves koromban álmodtam” – jelentette ki Simona Pop.

A szatmárnémeti vívó az erdélyi magyarság körében is rendkívüli népszerűségre tett szert azzal, hogy a riói éremszerzése után az egyik közösségi portálon magyar és román nyelven köszönte meg szülővárosának az aranyérmet.

http://www.frissujsag.ro/simona-pop-“en-szatmari-vagyok/

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.