2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Aktuális

Magyar Honvédség: Nő a tartalékos katonák száma

Nő a tartalékos katonák száma, a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos állománya mintegy 5500 katona – olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

Az Önkéntes Tartalékos (ÖT) rendszerhez 2012-ben főleg a katonai képzettségű, szolgálati járandóságban részesülő önkéntes műveleti tartalékos katonák, a volt hivatásos honvédek és rendvédelmi dolgozók csatlakoztak. Jelenleg az önkéntes műveleti tartalékosok mintegy ötöde a civil életből érkezik a rendszerbe – tájékoztatta a lapot a Honvédelmi Minisztérium.


Az állomány 11 százaléka 30 év alatti, 16 százaléka 31 és 45 év közötti, 53 százaléka 46-56 éves, 20 százaléka idősebb 57 esztendősnél.

Tavaly 882-en jelentkezett önkéntes tartalékos katonának, idén június végéig 344-en. A legtöbben Pest megyéből, azon belül is Budapestről vonultak be, a megyéket tekintve Hevesben és Csongrádban az országos átlagnál magasabb a jelentkezők száma.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sorosék megbüntetnék Magyarországot

    Sorosék megbüntetnék Magyarországot

    Terjedelmes interjút adott az origo.hu-nak Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára, amelyben a politikus többek között arról is beszélt, hogy a Soros György szervezetei Magyarország megbüntetésére készülnek.

  • Beiratkoztunk buszsofőrképzésre

    Beiratkoztunk buszsofőrképzésre

    Talán minden kisfiú fejében megfogalmazódik, hogy buszsofőr szeretne lenni, amikor felnő. A BKV Zrt. most nagy erőkkel keres sofőröket, ezért ellátogattunk a cinkotai autóbuszgarázsba, ahol Józan Róbert oktatót kérdeztük arról, mit kell tenni, hogy valaki jó buszvezető legyen.