2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Maradhat a személyszállítás a Déliben

A Budán élők és dolgozók érdekében a Déli pályaudvar egyes funkcióinak megtartása mellett érvelt májusban Láng Zsolt polgármester. Az itt élők és erre közlekedők most fellélegezhetnek, mert a kormány egyelőre nem tervezi a pályaudvar bezárását.

A nyár elején Láng Zsolt úgy fogalmazott, polgármesterként és fővárosi képviselőként is arra szeretné felhívni a kormány figyelmét, hogy a városrészben és környékén élőknek, illetve az ott dolgozóknak évtizedek óta fontos, metrókapcsolattal rendelkező pályaudvar a Déli, amelyet a II. kerület bármely pontjáról legfeljebb egy átszállással el lehet érni közösségi közlekedéssel 10-20 perc alatt.


Déli pályaudvar (Fotó: Keresztesi Balázs)

Dél-Budáról rengetegen járnak vonattal dolgozni a Déli pályaudvaron keresztül (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Támogatjuk azt az elképzelést, hogy a pályaudvar rozsdaterületeiből zöld parkot csináljanak, ugyanakkor azt kérjük: ne szüntessék meg a vasútvonalak kényelmes elérhetőségét, amelyet a Kelenföldi pályaudvar nem tud pótolni – érvelt korábban Láng Zsolt.

– Megmarad a személyszállítás a Déli pályaudvaron – fejtette ki a napokban Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Figyelőnek. A tárcavezető a gazdasági kabinet ülésén született döntéseket ismertette, egyúttal közölte, hogy a pályaudvar területéről ugyanakkor elkerülnek a MÁV tevékenységével közvetlenül össze nem függő funkciók, mint például a raktározás.

Déli pályaudvar (Fotó: Keresztesi Balázs)

A raktározás megszűnik, de a személyszállítás marad (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ősszel három fontos fővárosi vasútfejlesztési projekt is elindul: a Kelenföldi pályaudvar bővítése, illetve a Keleti és a Nyugati pályaudvar rekonstrukciója. A kelenföldi fejlesztésre a 4-es metróval kapcsolatos kötelezettségvállalás, valamint a tervek szerint a környéken felépülő nagy kórház miatt van szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.