2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld

MÁV: rövidnadrágos masiniszták

Farmerban, rövidnadrágban dolgoznak mostantól a mozdonyvezetők. A MÁV-START új formaruhákkal szereli fel dolgozóit.

– Amikor a vasúthoz kerültem, még szakállt sem volt szabad hordani, ma már a fülbevaló sem számít rendkívülinek – mondta a Lokálnak Sotus Attila mozdonyvezető.


MÁV új formaruha, Sotus Attila mozdonyvezető. 2016.08.03 Fotó: Csudai Sándor Budapest-Sülysáp, MÁV, vasút, Magyar Állam Vasútak, vonat, sín szerelvény.

MÁV új formaruha, Sotus Attila mozdonyvezető. 2016.08.03 Fotó: Csudai Sándor
Budapest-Sülysáp, MÁV, vasút, Magyar Állam Vasútak, vonat, sín szerelvény.

A szolgálati öltözék cseréje már korábban megkezdődött a társaságnál. A MÁV tájékoztatása szerint a cél kettős: egyfelől arculatváltásra törekszenek, másfelől a kor igényeinek megfelelő, modern szabású, kényelmes formaruhákat vezetnek be. A mozdonyvezetők új öltözete például 98 százalékban pamut és 2 százalékban elasztán.

MÁV új formaruha, Sotus Attila mozdonyvezető. 2016.08.03 Fotó: Csudai Sándor Budapest-Sülysáp, MÁV, vasút, Magyar Állam Vasútak, vonat, sín szerelvény.

MÁV új formaruha, Sotus Attila mozdonyvezető. 2016.08.03 Fotó: Csudai Sándor
Budapest-Sülysáp, MÁV, vasút, Magyar Állam Vasútak, vonat, sín szerelvény.

 

Sotus Attila azt mondja, az új öltözék nemcsak kényelmesebb, de közelebb is áll az ő személyiségéhez, hiszen fiatalabb korában nagy rajongója volt az M7 együttesnek és éjjel-nappal farmerban járt.

A mozdonyvezetők öltözetének cseréje másfél hete kezdődött, eddig kétszázan kaptak új uniformist, de hamarosan mindenki sorra kerül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Új járműveket szerzett be a Magyar Honvédség

  Új járműveket szerzett be a Magyar Honvédség

  További 300 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet állított hadrendbe a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett autókat csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

 • Brutális meleg jön a hétvégén

  Brutális meleg jön a hétvégén

  Csapadék is várható, de jellemzően sok lesz a napsütés, helyenként 30 fokig is melegedhet a levegő a hosszú hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

 • Szijjártó: Minősített hazugságok gyűjteménye a brüsszeli tervezetet

  Szijjártó: Minősített hazugságok gyűjteménye a brüsszeli tervezetet

  “Minősített hazugságok gyűjteményének” nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét Szijjártó Péter az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot.

 • A tejfölök felének minősége megkérdőjelezhető

  A tejfölök felének minősége megkérdőjelezhető

  A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.