EUR: 308,25 Ft
CHF: 267,71 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Aktuális

Meggyanúsítaná az ügyészség Voldemortot

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és vesztegetéssel elkövetett befolyással üzérkedés miatt kéri a Legfőbb Ügyészség, hogy az Országgyűlés elnöke függessze fel Mengyi Roland Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

Budapest, 2016. június 8. Mengyi Roland (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke felszólal az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. június 8-án. MTI Fotó: Kovács Attila


Mengyi Roland MTI Fotó: Kovács Attila

A NAV Dél-Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságánál megindított nyomozás adatai szerint a fideszes képviselő 2015 tavaszán értesítette egy barátját arról, hogy hamarosan 800 millió forintos, szociális szövetkezetek számára elnyerhető uniós támogatást írnak ki. A gyanú szerint Mengyi ötmillió forintos „alkotmányos költséget” kért azért, hogy elérje a magyarországi pályázat kiírását. Az érintettek átadták a pénzt a képviselőnek, aki az ügyészség szerint azzal is tisztában volt, hogy a bűnszervezet tagjai fiktív számlákkal és túlárazott vállalkozói szerződésekkel kívánják fedezni azt, hogy a pályázati pénzeket érdemi munka nélkül zsebre rakják.

– Az 500 milliós keretösszegre kiírt pályázatokat végül formai okok miatt elutasították, ezért a vesztegetők visszakérték és vissza is kapták az ötmilliót Mengyi Rolandtól – közölte sajtótájékoztatón Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Fotó: Csudai Sándor

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője Fotó: Csudai Sándor

Az ügyben eddig öt személyt gyanúsítanak, közülük ketten előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben vannak. Mengyi Rolanddal – aki a hírek szerint Voldemort nagyúrnak szólíttatta magát az ügy szereplőivel – viszont csak mentelmi joga felfüggesztése után közölheti az ügyészség a bűncselekmények megalapozott gyanúját.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  Különleges ajándékkal lepte meg a Land Rover a legendás brit sztárszakácsot, Jamie Olivert. A hatalmas múlttal rendelkező autógyár egy olyan továbbfejlesztett terepjárót készített a séfnek, amivel ezen túl bármikor és bárhol tud sütni.

 • Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Van az a mondás, hogy nagy az Isten állatkertje. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a 26 éves amerikai fiúnak a húzása, aki közösségi oldalán próbált értékesíteni 500 gramm marihuánát.

 • Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

  Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

  Baráti kölcsönnek nevezte Gyurcsány Ferenc, hogy cége, az Altus Portfolio Kft. 78 millió forintot kölcsönzött a költségvetési csalás miatt előzetesben lévő Czeglédy Csaba bűnszervezetének, holott az Altus három hónap alatt több mint hárommilliós kamatot kapott az ügylet után.