EUR: 312,96 Ft
CHF: 261,31 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Meggyilkolták a Miss World szépségverseny szervezőjét

Néhány órával elrablását követően holtan találták Mexikóban Hugo Ruben Castellanost, a Miss World szépségverseny helyi főszervezőjét – közölte Marco Antonio Higuera helyi államügyész.

Castellanos, valamint egy egykori szépségkirálynő és annak barátja múlt vasárnap kora reggel éppen elhagyni készült az ország nyugati részén, Sinaloa szövetségi tagállamban fekvő Culiacán városának egyik bárját, amikor megtámadták és elhurcolták őket – mondta helyi idő szerint hétfőn az államügyész.


A férfi lőtt sebekkel borított holttestét néhány órával később találták meg egy terepjáróban, miközben a szépségkirálynőt és barátját szabadon engedték a támadók.

A VICE news című híroldal értesülései szerint a halála előtti napon Castellanos még saját kezűleg helyezte a koronát Sinaloa állam új szépségkirálynőjének, Melissa Carolina Lizárragának a fejére.

A hatóságok nem találtak semmiféle kapcsolatot a férfi halála és a verseny között, habár Mexikóban a szépségversenyek régóta szorosan összekapcsolódnak az alvilággal.

Sinaloa állam Joaquín Guzmán, a ragadványnevén El Chapóként (“a Köpcös”) is emlegetett mexikói drogbáró fellegvárának számít, akit januárban fogtak el ismét a hatóságok, miután megszökött egy szigorúan őrzött börtönből. El Chapo 2007-ben egy helyi szépségverseny nyertesét, Emma Coronelt vette feleségül 2007-ben.

A hivatalos adatok szerint a mexikói kormány drogellenes katonai műveletének elindítása, vagyis 2006 óta több mint 166 ezer embert gyilkoltak meg és több mint 27 ezer ember tűnt el Mexikóban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.