2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VIII.kerület

Megszépül a Pitypang ovi

Egyre több kisgyermekes fiatal költözik a Százados-negyedbe, ezért több óvodai férőhelyre van szükség. Az önkormányzat úgy döntött: teljesen új, modern és nagy épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A 326 millió forintos beruházás munkálatai elkezdődtek, jövő szeptemberben 180 gyermek veheti majd birtokba az új, szuper intézményt.

kep2_1102_resized

Így fog kinézni az új óvoda

Megkezdődött a tereprendezés a Százados úton, ahol új épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A mostani játszóudvar területén egy kétszintes, 180 férőhelyes óvoda épül hat csoportszobával, tornaszobával, foglalkoztatókkal, konyhával, öltözőkkel, mosdókkal; a földszinti helyiségek teljesen akadálymentesek lesznek. Az építkezés alatt a mostani intézmény végig üzemel, a költözés után azonban lebontják, és helyén zöld játszóudvart alakítanak ki. Az új zöldterület is nagyobb lesz a mostaninál, és itt kapnak helyet azok a sporteszközök is, amelyeket 2011-ben kapott az óvoda.


3902_VAA_1125_rsized

Megkezdődtek a munkálatok

A tervek szerint 2017 tavaszára fejeződik be az építkezés, a tavaszi szünet alatt megtörténik a költözés, a játszóudvar pedig jövő szeptemberre készül el.

– Már most folyamatos az érdeklődés, a szülők értesültek róla, hogy új óvoda épül, egyre többen szeretnék idehozni gyermeküket – mondta Sára Botond. – Az intézménynek nemcsak az a jelentősége, hogy az ovisok komfortos, biztonságos helyen nevelkedhetnek, hanem hosszú távon olcsóbb az üzemeltetése, hiszen az új épület energetikai besorolása jelentősen kedvezőbb lesz a régiénél – tette hozzá az alpolgármester.


VAA_6539_resized

Az új óvodában több gyermeknek lesz majd hely

A beruházáshoz szükséges bruttó 326 millió forintot már elkülönítették az önkormányzat idei költségvetésében. Ugyanakkor a kerület vezetése folyamatosan keresi a finanszírozásba bevonható pályázati forrásokat. Az önkormányzat be is nyújtott egy 400 millió forintos támogatási kérelmet, nyertes pályázat esetén a fennmaradó pénzből további óvodai felújítások valósulhatnak meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.