EUR: 304,65 Ft
CHF: 273,01 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb VIII.kerület

Megszépül a Pitypang ovi

Egyre több kisgyermekes fiatal költözik a Százados-negyedbe, ezért több óvodai férőhelyre van szükség. Az önkormányzat úgy döntött: teljesen új, modern és nagy épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A 326 millió forintos beruházás munkálatai elkezdődtek, jövő szeptemberben 180 gyermek veheti majd birtokba az új, szuper intézményt.

kep2_1102_resized

Így fog kinézni az új óvoda

Megkezdődött a tereprendezés a Százados úton, ahol új épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A mostani játszóudvar területén egy kétszintes, 180 férőhelyes óvoda épül hat csoportszobával, tornaszobával, foglalkoztatókkal, konyhával, öltözőkkel, mosdókkal; a földszinti helyiségek teljesen akadálymentesek lesznek. Az építkezés alatt a mostani intézmény végig üzemel, a költözés után azonban lebontják, és helyén zöld játszóudvart alakítanak ki. Az új zöldterület is nagyobb lesz a mostaninál, és itt kapnak helyet azok a sporteszközök is, amelyeket 2011-ben kapott az óvoda.

3902_VAA_1125_rsized

Megkezdődtek a munkálatok

A tervek szerint 2017 tavaszára fejeződik be az építkezés, a tavaszi szünet alatt megtörténik a költözés, a játszóudvar pedig jövő szeptemberre készül el.

– Már most folyamatos az érdeklődés, a szülők értesültek róla, hogy új óvoda épül, egyre többen szeretnék idehozni gyermeküket – mondta Sára Botond. – Az intézménynek nemcsak az a jelentősége, hogy az ovisok komfortos, biztonságos helyen nevelkedhetnek, hanem hosszú távon olcsóbb az üzemeltetése, hiszen az új épület energetikai besorolása jelentősen kedvezőbb lesz a régiénél – tette hozzá az alpolgármester.

VAA_6539_resized

Az új óvodában több gyermeknek lesz majd hely

A beruházáshoz szükséges bruttó 326 millió forintot már elkülönítették az önkormányzat idei költségvetésében. Ugyanakkor a kerület vezetése folyamatosan keresi a finanszírozásba bevonható pályázati forrásokat. Az önkormányzat be is nyújtott egy 400 millió forintos támogatási kérelmet, nyertes pályázat esetén a fennmaradó pénzből további óvodai felújítások valósulhatnak meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.