EUR: 308,55 Ft
CHF: 287,49 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Sport

Megtagadta a doppingellenőrzést Koszovó első olimpiai bajnoka

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9.
Az aranyérmes koszovói Majlinda Kelmendi a 2016-os riói nyári olimpia női cselgáncsozók 52 kilogrammos versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 7-én. A The Guardian című brit lap beszámolója szerint a 25 éves sportoló júniusban megtagadott egy versenyen kívüli, váratlan doppingellenőrzést. Az eset Franciaországban történt, ahol a koszovói csapat edzőtáborozott, ezért az esetleges szankciók is csak ott lennének érvényesek Kelmendivel szemben. (MTI/AP/Markus Schreiber)

Megtagadott egy korábbi doppingellenőrzést Majlinda Kelmendi cselgáncsozó, Koszovó első olimpiai bajnoka.

Kelmendi a nők 52 kilogrammos súlycsoportjában vasárnap nyert aranyérmet a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokon. A The Guardian című brit lap beszámolója szerint a 25 éves sportoló júniusban tagadott meg egy versenyen kívüli, váratlan doppingellenőrzést.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) vitatja az eljárás szabályszerűségét, mert – mint a The Guardian írja – az ellenőr nem tudta igazolni, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megbízottja.

Az eset Franciaországban történt, ahol a koszovói csapat edzőtáborozott, ezért az esetleges szankciók is csak ott lennének érvényesek Kelmendivel szemben.

Kelmendit idén már többször ellenőrizték, legutóbb vasárnap a győztes döntőjét követően.

Kapcsolódó Cikkek