EUR: 307,47 Ft
CHF: 265,43 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Megtagadta a doppingellenőrzést Koszovó első olimpiai bajnoka

Megtagadott egy korábbi doppingellenőrzést Majlinda Kelmendi cselgáncsozó, Koszovó első olimpiai bajnoka.

Kelmendi a nők 52 kilogrammos súlycsoportjában vasárnap nyert aranyérmet a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokon. A The Guardian című brit lap beszámolója szerint a 25 éves sportoló júniusban tagadott meg egy versenyen kívüli, váratlan doppingellenőrzést.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) vitatja az eljárás szabályszerűségét, mert – mint a The Guardian írja – az ellenőr nem tudta igazolni, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megbízottja.

Az eset Franciaországban történt, ahol a koszovói csapat edzőtáborozott, ezért az esetleges szankciók is csak ott lennének érvényesek Kelmendivel szemben.

Kelmendit idén már többször ellenőrizték, legutóbb vasárnap a győztes döntőjét követően.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!