2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb XI.kerület

Mi lesz a Bartókon?

Folyamatosan dolgoznak a Bartók Béla úti villamosperonok építésén, amelyeket hamarosan át is adnak, azt azonban még mindig nem lehet tudni, mi lesz a szélesebb peronok kialakítása után az úttal és a járdával. A civilek a korábban tervezett kerékpársávot kérik és szélesebb járdákat, egysávosra csökkentett autóúttal.

A korábbi tervek szerint kétszer egysávosra szűkült volna az autóút és mellette biciklissávokat képzeltek el a tervezők a Bartók Béla boulevard-ra. Most azonban az itt élő civilek attól tartanak, marad a kétsávos út, csökken a járdafelület és még kerékpárút sem lesz.


bartok terv Csüllög I

A korábbi terv szerint egysávos autóút, kerékpársáv és széles járda lenne a BBB-n

– Olyan hírek vannak, amelyek szerint a főváros szeretné megtartani a kétszer kétsávos kialakítást a Bartók Béla úton, ami a villamosperonok szélesítése miatt a járdák szűkítése és fák kivágása nélkül nem lehetséges a Gellért és a Gárdonyi téri megállóknál. Folyik az építkezés, de még nem láttak napvilágot olyan tervek, amelyek kerékpársávot tartalmaznának – fogalmazott Halász Áron, a Kerékpárosklub szóvivője.

Bartók Béla úti munkálatok aszfaltozás, villamospálya felújítás, kerékpár ( Fotó: Sáfár Tibor)

A munkagépek augusztus végén levonulnak a villamos sínekről, de még nem tudni, mi lesz az úttal ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Küldtünk a BKK-nak és a fővárosnak levelet, amelyben Újbuda önkormányzata, illetve a város vezetése jelezte, hogy minden körülmények között szeretne ragaszkodni a gyalogosfelülethez. Olyan megoldást tudunk csak támogatni, amellyel a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is zavartalanná válik. Nagyon jó lenne, ha a kerékpárossávot sikerülne kialakítani a Gellért téren – mondta Hőnyi Gyula, az önkormányzat szóvivője.


A Bartók Béla útiak és Újbuda önkormányzata egyaránt a főváros , illetve a BKK válaszára vár az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.