EUR: 307,84 Ft
CHF: 287,66 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Migránsok lövöldöztek a táborban

Idomeni, 2015. november 23.
Félmeztelenre vetkőzött pakisztáni migránsok jelszavakat skandálnak a görög-macedón határon, az észak-görögországi Idomeni közelében 2015. november 23-án. Az Európai Unióba tartó illegális bevándorlók a továbbhaladásukért tüntetnek, mivel a macedón hatóságok napok óta csak a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedik be az országukba. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Meglőttek két bevándorlót egy verekedésben hétfőn este az észak-franciaországi Grande-Synthe város befogadótáborában, de nincsenek életveszélyben – állították egybehangzó források.

Helyi idő szerint hétfő este nyolc óra körül “kihívták a rendőrséget a Liniere nevű, Grande-Synthe városánál található befogadótáborba, mert két migráns összetűzésbe került, amelynek során lövések is dördültek” – jelentette ki az AFP francia hírügynökségnek a megyei hivatal.

A helyszínen a rendőrség “egy 30 éves iraki származású bevándorlót talált lőtt sebbel a szeméremcsontjánál, illetve egy másik, 25 éves, ismeretlen nemzetiségű férfit sérüléssel a bal oldalán” – közölte egy rendőrségi forrás.

Mindkét migráns, akiket később Dunkerque város kórházába szállítottak, “egyetlen, kis kaliberű lövedéktől” sérült meg táborban, ahol jelenleg közel 800 bevándorló van elszállásolva.

“A rendőrségi nyomozás folyamatban van annak érdekében, hogy megismerhessük ennek az összetűzésnek a pontos körülményeit és azt, hogy kitől származtak a lövések” – tette hozzá az illetékes hivatal.

Az északi-franciaországi befogadóállomás az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet nemzetközi humanitárius normái szerint épült, együttműködésben Grande-Synthe városával.

A táborban már megsebesült két ember egy késelésben, vasárnapról hétfőre virradóan – tette hozzá a rendőrség.

A Liniere tábor, a körülbelül ötven kilométerre lévő calais-i “dzsungelhez” hasonlóan, különböző nemzetiségű migránsokat fogad be, akik között néha összetűzések törnek ki. Calais-ban például egy etióp bevándorlót megöltek egy verekedésben július 26-án, első alkalommal a tábor 2015 áprilisi létrehozása óta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb földrengések rázták meg Róma környékét

  Újabb földrengések rázták meg Róma környékét

  Két közepes erejű földrengés rázta meg szerdán Olaszország középső részét, a földmozgásokat érezni lehetett Rómában is, illetve abban a térségben, ahol tavaly több száz halálos áldozatot követelő rengések sorozata történt.

 • Tucatnyi embert fertőzött meg HIV-vel az őrült férfi

  Tucatnyi embert fertőzött meg HIV-vel az őrült férfi

  Elfogtak egy HIV-fertőzött cseh férfit Thaiföldön, akit hazájában azért köröztek, mert a hatóságok szerint több mint tíz embert, köztük egy kiskorút, megfertőzött az AIDS-et okozó vírussal – közölte a helyi rendőrség szerdán.

 • Fegyveresek rohamoztak meg egy ügyészi hivatalt

  Fegyveresek rohamoztak meg egy ügyészi hivatalt

  Fegyveresek támadtak a Mexikó délkeleti részén található, népszerű karib-tengeri üdülőváros, Cancún főügyészi hivatalára, a kirobbant tűzpárbajban legalább hárman meghaltak és további hárman megsebesültek.