EUR: 311,46 Ft
CHF: 266,94 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XVI.kerület

Mini állatkertről álmodik az őrszolgálat

Új bázist kapott a XVI. kerületben az öt önkormányzat támogatásával működő Rákosmenti Mezei Őrszolgálat. Mint azt a Lokál Extrának Oláh Csaba, a szervezet vezetője elmondta, az erdő melletti új központ nem csak egy egyszerű telephelye lesz a szolgálatnak.

Új épületet és területet kapott a Rákosmenti mezei őrszolgálat Oláh Csaba ( Fotó: Sáfár Tibor)

Oláh Csaba az új épület előtt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nem kétséges, hogy a X., XV., XVI., XVII. és a XVIII. kerületben dolgozó őrszolgálatnak nem egy 30 négyzetméteres iroda a megfelelő központ. Ez azonban a jövőben megváltozik.
– A kerületi önkormányzat segítségének köszönhetően egy 2500 négyszögöles telekhez jutottunk a XVI. kerületi Batthyány Ilona utcában – mondta lapunknak Oláh Csaba. – Ráadásul teljesen ingyen, hiszen bár a terület a főváros tulajdona, előbb 15 évre ingyenes használatba adta a kerületnek, amely aztán továbbadta nekünk. A telken van egy 300 négyzetméteres ház, ez pedig tökéletes központ lesz a csapat számára.


Új épületet és területet kapott a Rákosmenti mezei őrszolgálat Oláh Csaba ( Fotó: Sáfár Tibor)

Azért az épületre ráfér a felújítás ( Fotó: Sáfár Tibor)

Oláh Csaba hozzátette, a beköltözéssel még egy kicsit várni kell, hiszen az épület állaga nem a legjobb.
– Már folynak a tárgyalások, hiszen szervezetünk öt társult önkormányzat támogatásával működik, és a felújítást is ők végzik majd. Egyébként is köszönettel tartozunk mindenkinek, hiszen minden kerület rengeteget segít. Hogy mást ne mondjunk, az elmúlt időszakban a XVIII. kerülettől Suzuki Vitarát, a XVI. kerülettől pedig egy Ford terepjárót kaptunk. Kell is a segítség az őrszolgálatnak, hiszen rengeteget dolgoznak.
– Az erdőkben a falopásnak nincs szezonja. Azaz egész évben folyamatos, igyekszünk minél több elkövetőt tetten érni. Nagyon sok közösségi szolgálatos diák tölti nálunk az 50 órás gyakorlatát, az ő képzésükkel is sok feladatunk van. Egyébként is nagy hangsúlyt helyezünk a gyerekek egészség- és környezettudatos nevelésére, közel ötven iskolával van megállapodásunk, így folyamatosan jönnek hozzánk a fiatalok.

Új épületet és területet kapott a Rákosmenti mezei őrszolgálat Oláh Csaba ( Fotó: Sáfár Tibor)

A nagy füves területen mini állatkertet hoznának létre ( Fotó: Sáfár Tibor)

Oláh Csaba hozzátette, az új központban komoly terveket szeretnének megvalósítani.
– Ez a telek az erdő szélén áll, tökéletes mezőőri központ. De itt szeretnénk létrehozni egy mini állatkertet és egy állatsimogatót is. Amolyan rezervátumként működnénk – és a közeli jövőben, hiszen reményeink szerint mindez már tavaszra megvalósulhat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.