EUR: 307,79 Ft
CHF: 281,91 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

Minivasúton is nagyszerű az utazás

Európai Kerti Vasutak Találkozója Magyar Vasúttörténeti Park ( Fotó: Sáfár Tibor)

Bárki kipróbálhatta, milyen egy kerti vasúton utazni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Nagy sikert aratott a Vasúttörténeti Parkban immár tizedik alkalommal megrendezett Európai Kerti Vasutak Találkozója. A kétnapos programon a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonultak fel az apró sínpályán, így Budapestre érkeztek Ausztria, Németország vagy épp Csehország kertivasút-klubjainak legszebb darabjai. A különlegesség viszont nemcsak az volt, hogy az érdeklődők megcsodálhatták ezeket a vasutakat, hanem a kismozdonyok mögé a gyerekek és szüleik fel is ülhettek és körbeutazhatták az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. A látogatók utazhattak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sínautóban vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon is. Emellett a százéves körfűtőházban megtekinthették a kiállított gőzgépeket, egy osztrák–magyar  együttműködésben felállított Dachberg terepasztalt, egy amerikai rendszerű vasútmodellpályát és a csömödéri kisvasút kézzel készített, egyedi modelljét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.