2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

Minivasúton is nagyszerű az utazás

Európai Kerti Vasutak Találkozója Magyar Vasúttörténeti Park ( Fotó: Sáfár Tibor)

Bárki kipróbálhatta, milyen egy kerti vasúton utazni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Nagy sikert aratott a Vasúttörténeti Parkban immár tizedik alkalommal megrendezett Európai Kerti Vasutak Találkozója. A kétnapos programon a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonultak fel az apró sínpályán, így Budapestre érkeztek Ausztria, Németország vagy épp Csehország kertivasút-klubjainak legszebb darabjai. A különlegesség viszont nemcsak az volt, hogy az érdeklődők megcsodálhatták ezeket a vasutakat, hanem a kismozdonyok mögé a gyerekek és szüleik fel is ülhettek és körbeutazhatták az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. A látogatók utazhattak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sínautóban vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon is. Emellett a százéves körfűtőházban megtekinthették a kiállított gőzgépeket, egy osztrák–magyar  együttműködésben felállított Dachberg terepasztalt, egy amerikai rendszerű vasútmodellpályát és a csömödéri kisvasút kézzel készített, egyedi modelljét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.