EUR: 303,01 Ft
CHF: 266,44 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Sport

Mutatjuk: ennyit érnek a riói érmek

Az aranyérmet szerző magyar sportolók egyéni versenyszámban nettó 35 millió forintos állami bónuszban részesülhetnek, ha addig nem változik az erre vonatkozó jogszabály.

Az londoni olimpia után a Magyar Olimpiai Bizottság nem kevesebb, mint 977,79 millió forintot fizetett ki életjáradékként a sportolóknak. 2015-ben egy 35 év feletti olimpiai bajnok számláján bruttó 237.700 forint landolt havonta, ám az ezüst- és bronzérmesek sem szomorkodhattak, hiszen őket ennek az összegnek a 60, illetve 40 százalékával jutalmazták. Ha nem változik a jogszabály, a riói olimpia után 35 millió forintot érhet az első hely.rio olimpia érem érmek

Érdekesség képen Lengyelországban autóval jutalmazzák a győztest, míg Dél-Koreában felmentik az aranyérmes sportolókat a katonai szolgálat alól. A német olimpiai bajnokok az anyagi juttatáson túl életük végéig ingyen sörözhetnek, míg Észtország legjobbjai minden adófizetés alól felmentik.

rio olimpia életkor kor csapat évek

Kapcsolódó Cikkek

 • Neymar beszólt a Barcelona vezetőinek

  Neymar beszólt a Barcelona vezetőinek

  Neymar ismét beszólt az FC Barcelonának. A világ legdrágább futballistája, a PSG –Toulouse 6-2-re megnyert bajnoki után mondta el gondolatait volt csapata vezetőségéről.

 • Pörgőrúgással végezték ki a világbajnok erőembert

  Pörgőrúgással végezték ki a világbajnok erőembert

  Elfogta az orosz rendőrség Andrej Dracsov egykori világ- és Európa-bajnok erőemelő gyilkosát. A 32 éves sportoló vasárnap hajnalban vesztette életét, miután szóváltásba, majd verekedésbe keveredett egy másik férfival.

 • Baji Balázs: Tokióig folytatom!

  Baji Balázs: Tokióig folytatom!

  Nem sokáig ünnepelte magát Baji Balázs, miután a londoni atlétikai világbajnokságon bronzérmet szerzett 110 méteres gátfutásban.