2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Sport

Mutatjuk: ennyit érnek a riói érmek

Az aranyérmet szerző magyar sportolók egyéni versenyszámban nettó 35 millió forintos állami bónuszban részesülhetnek, ha addig nem változik az erre vonatkozó jogszabály.

Az londoni olimpia után a Magyar Olimpiai Bizottság nem kevesebb, mint 977,79 millió forintot fizetett ki életjáradékként a sportolóknak. 2015-ben egy 35 év feletti olimpiai bajnok számláján bruttó 237.700 forint landolt havonta, ám az ezüst- és bronzérmesek sem szomorkodhattak, hiszen őket ennek az összegnek a 60, illetve 40 százalékával jutalmazták. Ha nem változik a jogszabály, a riói olimpia után 35 millió forintot érhet az első hely.rio olimpia érem érmek


Érdekesség képen Lengyelországban autóval jutalmazzák a győztest, míg Dél-Koreában felmentik az aranyérmes sportolókat a katonai szolgálat alól. A német olimpiai bajnokok az anyagi juttatáson túl életük végéig ingyen sörözhetnek, míg Észtország legjobbjai minden adófizetés alól felmentik.

rio olimpia életkor kor csapat évek

Kapcsolódó Cikkek

  • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.

  • Ronaldo vs. Szalah

    Ronaldo vs. Szalah

    Szombaton, Kijevben rendezik a szezon legjobban várt találkozóját. A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a két érdekelt csapat a Real Madrid és a Liverpool lesz.