EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Program

Nagy Budapest Parkos bulira készül a Halott Pénz

Nem kétséges, a Wellhello mellett az Halott Pénz névre hallgató formáció az egyik legsikeresebb, legkedveltebb új generációs magyar zenekar. A frontember, Marsalkó Dávid Pécsen bontogatta szárnyait – valljuk be, nem túl sok sikerrel. Aztán egyszer csak robban a bomba.

halottpenz

A Halott Pénz lényegében egy egyszemélyes „brand” volt, amely 2004 óta létezik. Az más kérdés, hogy Marsalkó Dávid kezdetben szerény sikereket ért el egyedül. Persze, egy idei az sem volt biztos, hogy zenész lesz, hiszen sokan úgy vélték, sportolóként sokkal tehetségesebb. Teniszezőként a korosztálya legjobbjai között tartották számon, 18 évesen az országos bajnokság döntőjébe is bejutott. A tenisz azonban olyan sport, ahol a tehetség mellett rengeteg pénzre van szűkség, ez viszont kevés volt a családnak, így az egyik karrier félbeszakadt – egy másik elindult.

Mint az Dávid korábban elmondta,rappelni azért kezdett el, hogy kiírja magából a fájdalmat, de igazából sem Pécsett, sem Pesten nem találat meg önmagát. Már várta egy munka Angliában – fénymásolófiú lett volna – amikor minden megváltozott. Leforgatta első klipjét, az Ángárdot, és innen nem volt megállás.

Az állás „Londonban maradt”, a zenész karrier pedig elindult

A raper Halott Pénzből 2013-ben a héttagú Halott Pénz zenekar lett, melynek a dalai milliós nézettség felett vannak, és ma már kihagyhatatlan szerepet játszik bármelyik magyar fesztiválon. A Viva Comet, Petőfi és Fonogram-díjjal kitüntetett csapat nem fejezheti be a nyári turnét „budapestparkos” fellépés nélkül: a csapat szeptember 2-án, 17 órától ad konceret a Soroksári út 60-ban található Budapest Parkban.
A jó hangulat pedig garantált!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.