EUR: 305,13 Ft
CHF: 276,66 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Belföld

Négyen erőszakolták meg a turistalányt

Több mint egy éve tart a nyomozás annak a négy férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint tavaly július 26-án este megerőszakoltak egy 26 éves francia lányt a Népligetben. A kegyetlen erőszaktevők, akik tettük után magára hagyták áldozatukat, azóta már házi őrizetben várják a nyomozás befejezését.

Hiába fogták el bravúros gyorsasággal a kőbányai zsaruk azt a négy férfit, akik a gyanú szerint egy 26 éves ittas francia lányt erőszakoltak meg a Népligetben még 2015. július 26-án, vádemelésre egyelőre nem került sor az ügyben. A borzalmas bűncselekmény helyszínéhez egy járókelő hívott rendőröket, mert a Népliget szélén egy eszméletlen, félig lemeztelenített nőt talált. Kiszaladt az Üllői útra, hogy segítséget kérjen, de eszébe jutott, hogy újra ellenőrzi a nő állapotát. Amikor visszatért, azt látta, hogy egy szürke ruhás férfi éppen a nő ruháit rendezgeti. A megtaláló kiabálni kezdett, mire a szürke ruhás elrohant – írta korábban a Zsaru Magazin.

Az eszméletlen áldozat kórházi vizsgálata során kiderült, hogy vélhetően többen is megerőszakolták, ezért a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonnal a lehetséges elkövetők után vetették magukat. Nehéz dolguk volt, mert az áldozat semmire sem emlékezett. A lány aznap jött Magyarországra, barátjával több belvárosi kocsmában ittak, majd valahogy elvesztették egymást. Ráadásul az áldozat emlékeiből nem kevés: 16 óra esett ki.

02cc_Kőbánya_REPRO_TaláltFranciaLány_BL

A zsaruk éjjel-nappal a térfigyelő kamerák felvételeit nézték, hogy kiderítsék, merre járt az áldozat. Egy Népszínház utcai kamera képén találtak rá végül a lányra, aki a felvételek tanúsága szerint előbb szóba elegyedett egy ismeretlen férfival, majd beszállt barátainak autójába. A kocsi rendszáma alapján a nyomozók gyorsan eljutottak az elkövetőkhöz: az autó tulajdonosához, a 21 éves kézdivásárhelyi B. Béla Richárdhoz és barátaihoz, M. Andráshoz (21), G. Jánoshoz (18) és E. Sz. Józsefhez (19). Ők részben beismerték, hogy itatták a nőt, sőt: egy marihuánás cigarettát is elszívattak vele, majd mind a négyen megerőszakolták, végül kitették a Népliget szélén. Őrizetbe kerültek, majd elrendelték előzetes letartóztatásukat.

02b_Kőbánya_REPRO_TaláltFranciaLány_BL 02a_Kőbánya_REPRO_TaláltFranciaLány_BL

Lapunk érdeklődésére most a BRFK csak annyit közölt, hogy a nyomozás határidejét az ügy egyéves évfordulóján meghosszabbították, így vádemelésre szeptemberig aligha kerülhet sor. Ráadásul a bíróság döntése értelmében azóta már mind a négyen házi őrizetbe kerültek, holott nem magyar állampolgárok.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.